Απαραίτητη η συνεργασία των κατοίκων στον νέο σχεδιασμό αποκομιδής απορριμμάτων στην παλιά πόλη

12:46 μ.μ. - Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022
12:08 μ.μ. - Τετ, 03/46/2022
Image: Απαραίτητη η συνεργασία των κατοίκων στον νέο  σχεδιασμό αποκομιδής απορριμμάτων στην παλιά πόλη

Το πρόγραμμα αποκομιδής και διευκρινίσεις από την αρμόδια αντιδήμαρχο Μαρία Ρουμελιωτάκη

Μόνο με τη συνεργασία των κατοίκων θα είναι εφικτός και εφαρμόσιμος ο νέος σχεδιασμός της αποκομιδής απορριμμάτων στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Αυγούστου, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Όπως επισημαίνει, οι κάτοικοι θα πρέπει να πηγαίνουν τα απορρίμματά τους στο μικρό απορριμματοφόρο που θα βρίσκεται συγκεκριμένες ώρες σε συγκεκριμένα σημεία. Έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικές ενημερωτικές πινακίδες και ο σχεδιασμός θα εφαρμοστεί πιλοτικά. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και εάν χρειαστεί θα γίνουν αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση και εάν δεν προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε θα επανέλθει η πρότερη κατάσταση , σημείωσε μεταξύ άλλων η κα αντιδήμαρχος καλώντας του πολίτες να συνεργαστούν ώστε να εκλείψουν εικόνες με τους γεμάτους κάδους ή τα σκουπίδια εκτός αυτών.

Ακούστε εδώ αναλυτικά την κα Ρουμελιωτάκη

-

Η ανακοίνωση για τα σημεία και το πρόγραμμα στάσης του μικρού απορριμματοφόρου

«Η Υπηρεσία Καθαριότητας ενημερώνει τους κατοίκους της παλιάς πόλης ότι από τη Δευτέρα 8/8/2022 θα υπάρχει ένα μικρό απορριμματοφόρο σε συγκεκριμένα σημεία, συγκεκριμένες μέρες και ώρες, ώστε οι πολίτες να απορρίπτουν τα απορρίμματά τους απευθείας σε αυτό. Το πρόγραμμα στάσης του μικρού απορριμματοφόρου είναι:

- 6:00-7:30 π.μ. Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο στην οδό Βιτσέντζου Κορνάρου (πλησίον Τζαμί)

- 8:30-9:30 π.μ. Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο στην πλατεία Μακεδονομάχων

-10:30-11:30 π.μ. Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο στην πλατεία Τσεσμέ

Τις υπόλοιπες μέρες και ώρες απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη απορριμμάτων στα εν λόγω σημεία. Σε τυχόν παραβάσεις θα βεβαιώνονται πρόστιμα» .

hxonews