Απάντηση της ΛΑ.Ε. Λασιθίου στον Σύριζα για την επίσκεψη Τσίπρα στον Αγ. Νικόλαο

3:40 μ.μ. - Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017
03:10 μ.μ. - Κυρ, 01/40/2017
Image: Απάντηση της ΛΑ.Ε. Λασιθίου στον Σύριζα για την επίσκεψη Τσίπρα στον Αγ. Νικόλαο

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στον Άγιο Νικόλαο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση γεμάτη με ειρωνείες και περιφρονητικές εκφράσεις, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα και κυρίως χωρίς καμιά επαφή με τα πραγματικά γεγονότα.

Στην ανακοίνωση τους τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε κουβέντα για το γεγονός ότι για πρώτη φορά Πρωθυπουργός συνάντησε επιλεκτικά εκπροσώπους φορέων αποκλείοντας όσους πολιτικά κινούνται στον αντιμνημονιακό χώρο της αριστεράς (πρόεδρο ΝΤ ΑΔΕΔΥ, πρόεδρο συνταξιούχων ΙΚΑ κ.α.).
 
Δεν λένε κουβέντα για την πρωτοφανή αστυνομοκρατία που επικράτησε κατά την επίσκεψη του Α. Τσίπρα  με το κλείσιμο της παραλιακής οδού και των  παράπλευρων δρόμων και με τον αποκλεισμό όσων ήθελαν να διαμαρτυρηθούν.
 
Δεν λένε κουβέντα για το ρόλο των “πορτιέρηδων” και των συνεργατών της αστυνομίας που έπαιξαν στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεγαν και υποδείκνυαν  στην αστυνομία ποιοι πολίτες να περάσουν από τα μπλόκα του παραλιακού προς το ξενοδοχείο που μίλησε ο  Πρωθυπουργός και ποιοι όχι.
 
Δεν λένε κουβέντα για τους πάνοπλους αστυνομικούς με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με κοκάλινα γάντια  που αντιμετώπισαν με κλωτσιές και μπουνιές τους πολίτες που θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την κυβερνητική πολιτική.
 
Δεν λένε κουβέντα για το γεγονός ότι ενώ ο πρωθυπουργός φωτογραφιζόταν περιχαρής στο συνεταιρισμό Κριτσάς,  οι αγρότες δέχονται νέα μνημονιακή επίθεση στα εισοδήματα τους με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και με  αυξήσεις στο κόστος παραγωγής.
 
Δεν λένε κουβέντα για το γεγονός ότι ενώ οι κύριοι Πολάκης και Τσίπρας διαβεβαίωναν από τον Άγιο Νικόλαο ότι όλα βαίνουν καλώς στα θέματα υγείας, η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας ήταν και πάλι κλειστή με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερπληρότητα και πολύ δύσκολες συνθήκες νοσηλείας στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου,  και τα προβλήματα στα Νοσοκομεία του νομού να συνεχίζουν να είναι οξυμένα μετά από 6 χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της υγείας.
 
Δεν λένε κουβέντα για την νέα διαπλοκή που προσπάθησε και προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ (περίπτωση Καλογρίτσα)  και για την παλιά την οποία (ενδεχομένως και επίτηδες) η κυβέρνηση δεν κατάφερε να περιορίσει ούτε στο ελάχιστο.
 
Δεν λένε κουβέντα για τη νέα μνημονιακή φορολαίλαπα και λαίλαπα περικοπών που βιώνουν οι έλληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι  από την πρώτη ημέρα του νέου έτους, που πλήττει κυρίως τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας και αφήνει ανέγγιχτο το μεγάλο πλούτο.
 
Δεν λένε κουβέντα για τους εκατοντάδες πλειστηριασμούς ιδιοκτησιών από τις τράπεζες που αποτρέπονται κάθε Τετάρτη χάρη στις κινητοποιήσεις των πολιτών, δεν λένε κουβέντα για τις χιλιάδες ηλεκτρονικές κατασχέσεις στις οποίες προβαίνει το υπουργείο οικονομικών εις βάρος μικρομεσαίων επαγγελματιών που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, δεν λένε κουβέντα για την εκχώρηση του ελέγχου της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στους δανειστές μέσω της «ανεξαρτητοποίησης» της, δεν λένε κουβέντα για τη διπλή φορολογία που ετοιμάζει το υπουργείο οικονομικών στους πολίτες μέσω της υποχρεωτικής δήλωσης και φορολόγησης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου.
 
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πως θα συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις τους και να διαχειρίζονται τα μνημόνια ως συνεργάτες και υπηρέτες της Μέρκελ του Σόιμπλε. Και στην προσπάθεια τους αυτή χρησιμοποιούν το εξευτελιστικό επιχείρημα “όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τον Κούλη”, λες και οι πολίτες που διαβάζουν τις ανακοινώσεις τους είναι χαζοί και αμνήμονες και δεν θυμούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ψήφισαν  μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους δορυφόρους το 3ο μνημόνιο στον Αύγουστο του 2015, το οποίο εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα και θα εφαρμόσει και ο Μητσοτάκης αν έρθει στην εξουσία.
 
Στο πλαστό δίλλημα “Τσίπρας η Μητσοτάκης” η ελληνική αγωνιζόμενη κοινωνία δίνει καθημερινά απάντηση με τους αγώνες της ενάντια στα μνημόνια  και στις ταυτόσημες πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  και των δορυφόρων τους.
 
 
 
Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας  Λασιθίου
 
10/1/2017