Απάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας σχετικά με την υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες

6:54 μ.μ. - Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018
06:02 μ.μ. - Σάβ, 10/54/2018
Image: Απάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας σχετικά με την υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες

«Σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών και μη μέσων μαζικής ενημέρωσης και οφείλοντας να διασφαλίσω την ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μου διευκρινίζω τα κάτωθι»

«Σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών και μη μέσων μαζικής ενημέρωσης και οφείλοντας να διασφαλίσω την ορθή ενημέρωση των συμπολιτών μου διευκρινίζω τα κάτωθι.
 
Η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης έτους 2015 (χρήση 2014) υπεβλήθη με μικρή καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και σε καμία περίπτωση από πρόθεσή μου.
 
Ο έλεγχος που διενεργήθηκε επ΄ αυτής δεν απέδωσε ευρήματα και δεν παρατηρήθηκε καμία μεταβολή στην περιουσιακή μου κατάσταση.
 
Επιπλέον οι δηλώσεις των επόμενων ετών (2015, 2016, 2017) υποβλήθηκαν εμπροθέσμως.
 
Επομένως, μου εγείρει πολλά ερωτηματικά η σκοπιμότητα των εν λόγω δημοσιευμάτων εφόσον καμιά τελικά βλάβη ή ζημία δεν προέκυψε σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου φυσικού ή νομικού.
 
Οι εντυπώσεις που επιχειρούνται να δημιουργηθούν προφανώς υποκρύπτουν και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες στις οποίες δε με ενδιαφέρει καθόλου να εμπλακώ.
 
Προσωπικά δε με αγγίζουν τέτοιου είδους εγχειρήματα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης καθότι ούτε έχω τίποτα να αποκρύψω αλλά ούτε υπάρχει περίπτωση να με αποσπάσουν από το έργο που έχω αναλάβει να φέρω εις πέρας.
 
Θέλω να πιστεύω ότι τυχαία τα εν λόγω δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν ακριβώς την ίδια μέρα που ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
 
Δεν με αφορά το παιχνίδι της δημιουργίας εντυπώσεων. Με ενδιαφέρει αποκλειστικά η ουσία. Γι’ αυτό συνεχίζω απερίσπαστος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ακεραιότητα να υπηρετώ τους πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας, να προωθώ τα συμφέροντά τους και να αγωνίζομαι για την πρόοδο του τόπου μας».
 
Θεοδόσιος Καλαντζάκης
 
Δήμαρχος Ιεράπετρας