Απάντηση του Αντιδημάρχου στον κ. Σαρρή σχετικά με την κοπή δέντρων

11:41 π.μ. - Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022
11:09 π.μ. - Τετ, 07/41/2022
Image: Απάντηση του Αντιδημάρχου στον κ. Σαρρή σχετικά με την κοπή δέντρων

Αναλυτικά η απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Μετά την χτεσινή τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα" κ. Π. Σαρρή, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του σχετικά με την αποψίλωση του πρασίνου στην Ιεράπετρα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) , ήρθε η απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Ασπραδάκη.

Διαβάστε την απάντηση αναλυτικά:

Ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών σε απάντηση των χωρίς καμία τεκμηρίωση και πραγματική υπόσταση ισχυρισμών του κ. Σαρρή σε ραδιοφωνικό Σταθμό σχετικά με την «κοπή των δέντρων» και το υποτιθέμενο «μένος» που έχουμε ως Δημοτική Αρχή απέναντι στο «πράσινο», είμαι υποχρεωμένος προς αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρω τα εξής:

Πρωτίστως, κ. Σαρρή, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οι αποφάσεις σχετικά με την κοπή ή όχι των δέντρων δεν λαμβάνονται με απόφαση του Δημάρχου ή της Δημοτικής Αρχής, αλλά με απόφαση της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από σχετική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιεράπετρας. Επίσης, αναφορικά με την κοπή δέντρων μπροστά από την Αρχαιολογική Συλλογή δεν είναι κάτι που θα αποφασιστεί από εμάς. Είναι κάτι που θα το αποφασίσει ή όχι το Δημοτικό Συμβούλιο. Εάν γνωρίζατε την νομοθεσία θα ξέρατε ότι η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Τι ακριβώς θέλετε; Να εφαρμόζει τις δικές σας προτάσεις που δεν ψηφίζονται; Για τον λόγο αυτό επιχειρείτε συνεχώς να μηδενίζετε το έργο της Δημοτικής Αρχής καθαρά αντιπολιτευτικά;

Για να σας φύγει η ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις στο «μικροκλίμα» της πόλης, σας ενημερώνω ότι υπάρχει μελέτη σκίασης που έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Όπως έχω πολλές φορές αναφέρει, όποιος πραγματικά θέλει να πληροφορηθεί σωστά και εμπεριστατωμένα, μπορεί να επισκεφτεί την Τεχνική Υπηρεσία και ευχαρίστως να τον ενημερώσω καταλλήλως.

Στο ερώτημα, λοιπόν, που θέτετε αν «θεωρούμε ότι απευθυνόμαστε σε αδαείς» έχω να σας απαντήσω ότι δεν είναι οι πολίτες αδαείς, κ. Σαρρή, αντιθέτως, ΕΣΕΙΣ είστε ΑΔΑΗΣ ή έχετε παρασυρθεί και ταυτόχρονα μπερδευτεί από τον Επικεφαλής της Παράταξής σας, κ. Πανταζή .

Εμείς ως Δημοτική Αρχή για άλλη μια φορά μιλάμε με έργα και όταν προκαλούμαστε με αποδείξεις. Όλοι οι πολίτες βλέπουν το έργο που έχουμε κάνει στην Ιεράπετρα για να πετύχουμε τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης η οποία με τις αναπλάσεις (Κεντρική Πλατεία, Open Mall, ΜΙΝΩΣ κ.α.) και τις νέες φυτεύσεις με ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ δέντρα έχει εξωραϊστεί και αλλάξει εντελώς εικόνα. Δεν έχουμε «μένος» με το πράσινο, αντιθέτως βλέπουμε το μέλλον του Δήμου μας μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα, όπως εσείς, υλοποιώντας έργα που θα τα χαίρονται και τα παιδιά μας την επόμενη ημέρα.

Ο Αντιδήμαρχος

Γεώργιος Ασπραδάκης