Απάντηση Πανταζή στον αντιδήμαρχο Αστροπεκάκη για τις κοπές 42 δέντρων στην Ιεράπετρα

8:35 π.μ. - Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022
08:01 π.μ. - Πέμ, 13/35/2022
Image: Απάντηση Πανταζή στον αντιδήμαρχο Αστροπεκάκη για τις κοπές 42 δέντρων στην Ιεράπετρα

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της παράταξης "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα"

Με τον συνήθη αήθη τρόπο απαντάει η δημοτική αρχή σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη μας σχετικά με τις θέσεις της για τις αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων καθώς και την τακτική η οποία κατά την άποψη μας θα πρέπει να ακολουθείται όταν σχεδιάζονται ή υλοποιούνται έργα με διάρκεια 40 και πλέον χρονών στην πόλη της Ιεράπετρας. Αντιμετωπίζουν συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους με σοβαρή ανεπάρκεια πολιτικού πολιτισμού όπως συνηθίζουν να κάνουν κάθε φορά που θέλουν με αυταρχικό τρόπο να περάσουν αυτά που πρεσβεύουν. Συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι που μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα στήριξαν την πρόταση του δήμαρχου στο πρόσωπο του κυρίου Μπινιχάκη για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, βρίσκονται σήμερα στο ‘’εκτελεστικό απόσπασμα’’ για τις απόψεις τους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή προτείνοντας στα μέλη της δημοτικής αρχής του δήμου μας να πάνε μια βόλτα μέχρι την πόλη του Ηρακλείου να δουν πως γίνονται οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων μιας και είναι σε εξέλιξη(όχι μέσα στο καλοκαίρι) μια τεράστια ανάπλαση σε πολλούς δρόμους και κοινόχρηστους χώρους του κέντρου του Ηρακλείου.

-Τους καλούμε να προσέξουν την στόχευση για την ανάδειξη όλων των ιστορικών μνημείων που υπάρχουν εκεί.

-Τους καλούμε να δώσουν την δέουσα προσοχή στα δομικά υλικά που έχουν επιλέξει προκειμένου να προσδώσουν την απαιτούμενη αρχιτεκτονική που αρμόζει σε ένα κέντρο μιας πόλης.

-Τους καλούμε να δουν την διαφορετικότητα των υλικών( γυαλί, μέταλλο, μάρμαρο, κυβόλιθους από γρανίτη) αλλά και των χρωμάτων τους που έχουν επιλεγεί με έναν και μόνο σκοπό, να πετύχουν τον απαραίτητο διαχωρισμό της κίνησης των οχημάτων με τους χώρους κίνησης των πεζών.

-Τους καλούμε να προσέξουν την υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και το περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά από αυτήν.

-Τους καλούμε να προσέξουν την φύτευση των δένδρων, το μέγεθος τους αλλά και την επιλογή των ειδών που αναπτύσσονται χωρίς δυσκολία και μαρασμό, γιατί πολύ απλά ευδοκιμούν στην περιοχή τους.

-Τους καλούμε να εστιάσουν στην επιλογή της ηγεσίας του δήμου τους, να μην αφαιρεθούν μεγάλα δένδρα με αναπτυγμένο ριζικό σύστημα που προσδίδουν ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα μετά τον εγκιβωτισμό τους και την ολοκλήρωση του έργου.

-Τους καλούμε να αντιληφθούν την τεράστια ποσότητα νέων δένδρων, διαμορφώνοντας νέους χώρους για να φυτευτούν και μάλιστα, χωρίς να απομακρύνουν τα υφιστάμενα δένδρα.

-Τους καλούμε να δώσουν έμφαση στον αστικό εξοπλισμό(παγκάκια ,καδάκια, πινακίδες σήμανσης φωτιστικά σώματα κ. αλ.) που έχουν επιλέξει προκειμένου να δώσουν το απαραίτητο ύφος αλλά και να πετύχουν την ικανοποίηση του επισκέπτη και των κατοίκων του Ηρακλείου.

-Τους καλούμε να δώσουν την απαραίτητη προσοχή στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που έχουν προηγηθεί αλλά και τις κλίσεις των επιφανειών για την όδευση των υδάτων στις σχάρες και στα νέα δίκτυα απορροής που έχουν κατασκευάσει.

-Τους καλούμε να αντιληφθούν τον αρχιτεκτονικό φωτισμό που έχουν μελετήσει, έτσι ώστε να αναδεικνύει τα τμήματα του έργου που έχουν ολοκληρωθεί και έχουν δοθεί για χρήση καθώς και την ανάδειξη του υγρού στοιχείου με την κατασκευή σιντριβανιών.

Παράλληλα τους καλούμε να σταματήσουν να ρίχνουν ευθύνες που δεν αναλογούν, στις υπηρεσίες και στο προσωπικό του δήμου, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι αναπλάσεις και ο τρόπος του σχεδιασμού τους είναι πρωτίστως πολιτικές αποφάσεις. Οι υπηρεσίες του δήμου καλούνται να εκτελέσουν με πενιχρή χρηματοδότηση τις κατευθύνσεις της δημοτικής αρχής. Μετά από όλα αυτά τους καλούμε πρωτίστως να σταματήσουν να κουνάνε το δάχτυλο σε ανθρώπους της παράταξης μας, σεβόμενοι τουλάχιστον την εμπειρία τους και την πολύχρονη εμπλοκή τους στα κοινά. Οι απόψεις της παράταξης μας είναι χρήσιμες ακόμα και σε αυτούς, τους εκπροσώπους του ΕΓΩ αλλά δείχνουν να μην το αντιλαμβάνονται ή να μην επιθυμούν καλοπροαίρετες υποδείξεις. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι οι Γεραπετρίτες έχουν αντιληφθεί την προχειρότητα που λειτουργούν οι άρχοντες του τόπου μας. Αφήνουμε σε αυτούς τις μικρόψυχες αναφορές τους για δήθεν παραπλάνηση, παραπληροφόρηση και ψεύδη. Τους υπενθυμίζουμε ότι δεν υπηρετούμε κανέναν πολιτικό σκοπό παρά από το να ασκούμε τα καθήκοντα μας. Τους επισημαίνουμε ότι στηρίζουμε ως οφείλουμε, την αποδοχή της κάθε χρηματοδότησης χωρίς αυτό να σημαίνει και στήριξη των σχεδιαστικών επιλογών της δημοτικής αρχής. Διατείνονται για την δημιουργία τμήματος πρασίνου με στελέχωση μόνο από τρεις υπαλλήλους. Μας επισημαίνουν (και ζητάνε τα εύσημα για αυτό) ότι έγινε διαβούλευση για το έργο του ανοιχτού κέντρου εμπορίου αλλά με συμμετοχή ως επί το πλείστον ανθρώπων που πρόσκεινται στην παράταξη τους. Εμείς με κάθε τρόπο θα επιδιώκουμε η Ιεράπετρα να αποκτήσει το χαμένο της πρόσωπο, την χαμένη της ιστορία. Υπηρετούμε τον πολίτη της Ιεράπετρας και ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον όσο δυσάρεστοι και αν γινόμαστε σε κάποιους που ο μόνος τους στόχος είναι η διατήρηση τους στην εξουσία αδιαφορώντας για όσα αναφέρουμε παραπάνω.

Για την δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’

Ο Επικεφαλής

Αργύρης Θ. Πανταζής