Απάντηση Ασπραδάκη στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου

6:46 μ.μ. - Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021
06:11 μ.μ. - Δευ, 15/46/2021
Image: Απάντηση Ασπραδάκη στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου

500.000€ τα έργα στην κοινότητα Χριστού τα τελευταία χρόνια

Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Μελετών, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω στο δελτίο τύπου του κ. Δασκαλάκη, ο οποίος υπογράφει υπό τον τίτλο του «Προέδρου του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σελάκανου».

Καταρχάς, θα πρέπει να του υπενθυμίσω ότι η Κοινότητα του Χριστού στην οποία υπάγεται και ο οικισμός του Σελάκανου έχει εκλεγμένο Πρόεδρο, ο οποίος ονομάζεται Αιμίλιος Πετσαγγουράκης και θα πρέπει να σεβόμαστε τον θεσμό του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, λοιπόν, καταθέτει προτάσεις και παρακολουθεί την υλοποίηση των έργων και είναι εκείνος με τον οποίο η Δημοτική Αρχή και οι Υπηρεσίες του Δήμου συνεργάζονται τόσο για ζητήματα της καθημερινότητας, όσο και για την υλοποίηση των έργων. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Κοινότητα του Χριστού και στον οικισμό του Σελάκανου τα τελευταία χρόνια εκτελούνται έργα η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 500.000€ (δεξαμενές, οδοποιία, έργα ύδρευσης, άρδευσης κ.α.).

Είναι τουλάχιστον άστοχο, λοιπόν, να κάνει μια τέτοια ανακοίνωση-χωρίς να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο- και να την ενδύει με το ένδυμα της συλλογικότητας χρησιμοποιώντας τον τίτλο του ως πρόεδρος, προφανώς για λόγους εγκυρότητας και κύρους των λεγομένων του, δίχως καν να έχει γίνει συνεδρίαση των μελών, να έχει ληφθεί σχετική απόφαση και το κυριότερο δίχως να έχει ενημερωθεί ούτε από την Υπηρεσία του Δήμου, αλλά ούτε και από εμένα προσωπικά. Είναι πρωτοφανές για έναν Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου να καταχράται των αρμοδιοτήτων του και να εναντιώνεται στον Δήμο της Ιεράπετρας και στις Υπηρεσίες του.

Επειδή φαίνεται ότι ο κος Δασκαλάκης δε γνωρίζει το ιστορικό του έργου και προς ενημέρωση των δημοτών, τον πληροφορώ ότι κανένα έργο δεν υλοποιείται και καμία χρηματοδότηση δεν επιτυγχάνεται με υποσχέσεις και δίχως την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια για να εκπονήσεις μελέτες, να υποβάλεις τεχνικά δελτία, να λάβεις αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, όπως γίνεται με όλα τα έργα αλλά και με το συγκεκριμένο.

Επίσης, για να διασκεδάσουμε κάθε ανησυχία, επισημαίνουμε ότι όλα τα έργα παρακολουθούνται και στο τεχνικό και στο οικονομικό μέρος από τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας, στις οποίες ως Δημοτική Αρχή έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ως Αντιδήμαρχος δεν θα διολισθήσω στο σκηνικό έντασης που προφανώς θέλει να με σύρει ο κος Δασκαλάκης και είμαι στη διάθεσή του για κάθε ενημέρωση. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε τον διάλογο με τους κατοίκους του Σελάκανου και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, αλλά πρωτίστως θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Χριστού, κ. Αιμίλιο Πετσαγγουράκη, επιδιώκοντας την υλοποίηση και άλλων έργων ενταγμένων στο Πρόγραμμά μας στην περιοχή του Σελάκανου και στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Αντιδήμαρχος

Γεώργιος Ασπραδάκης