Απαντήσεις Καλλιονάκη στις δηλώσεις Πολάκη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

9:54 π.μ. - Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023
09:01 π.μ. - Δευ, 23/54/2023
Image: Απαντήσεις Καλλιονάκη στις δηλώσεις Πολάκη για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

«Ο κ. Πολάκης, για ακόμα μία φορά, λασπολογεί δια του λαϊκισμού, με ψεύδη και ανακρίβειες, προκείμενου να υποτιμήσει το έργο που έχει παραχθεί επί της σχεδόν τριετούς θητείας μου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας», λέει ο Καλλιονάκης

Απάντηση Εμμ. Καλλιονάκη, οφθαλμίατρου, πρώην Αν. Διοικητή Νοσοκομείου Ιεράπετρας, στη δήλωση Πολάκη στις 21/1/2023 στην Ιεράπετρα

Ο κ. Πολάκης, για ακόμα μία φορά, λασπολογεί δια του λαϊκισμού, με ψεύδη και ανακρίβειες, προκείμενου να υποτιμήσει το έργο που έχει παραχθεί επί της σχεδόν τριετούς θητείας μου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

1. Σχετικά με το «απόθεμα εκατομμυρίων» που άφησε πίσω του ο επί ΣΥΡΙΖΑ προκάτοχός μου, δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Όταν παρέλαβα τη διοίκηση, σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας, «δεν υπήρχε μία». Και ως αποτέλεσμα των άδειων ταμείων, αναγκάστηκα να ζητήσω ενίσχυση από ιδιωτικούς φορείς και ΥΠΕ, ώστε να πραγματοποιήσω μια σειρά από έργα, μείζονος σημασίας για το Νοσοκομείο.

2. Σχετικά με την αναφορά του για προσπάθεια από πλευράς μου παύσης των εργασιών τοποθέτησης του αξονικού τομογράφου, η πραγματικότητα, και πάλι, είναι πολύ διαφορετική. Παρέλαβα ένα διαγωνισμό εν εξελίξει, σύμφωνα με τον οποίο ο χώρος εγκατάστασης του εν λόγω μηχανήματος, έβρισκε παντελώς αντίθετους τον τότε διευθυντή του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος, τον αείμνηστο Τζραντ Καμάλ, (που δε λάβατε υπόψιν σας, ενώ εκείνος από την πρώτη μέρα παρουσίας μου στο Νοσοκομείο, τόνισε τις επιφυλάξεις του, και στην πορεία, κατέθεσε εγγράφως τις ενστάσεις του), καθώς και την ανάδοχο εταιρεία GE να κρούει τον κώδωνα ότι «ο χώρος είναι οριακός». Κάτι που και η λογική πρόσταζε, αφού παραβίαζε στοιχειώδη υγειονομικά πρωτόκολλα. Επομένως, ανέλαβα την πρωτοβουλία και την ευθύνη να διορθώσω τη λανθασμένη απόφαση ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας τον κατάλληλο χώρο, έπειτα και από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και την καταλυτική, πολύτιμη συμβολή του μηχανικού Ιωάννη Χαΐτα, και άλλων ειδικών, πάντα σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία GΕ, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή λύση, όπως και έγινε. Επίσης, λόγω αλλαγής χώρου, ήταν αναγκαίο να διασφαλίσω πόρους από δωρεές, πράγμα που επετεύχθη. Ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας και όλων αυτών των ενεργειών, ο αξονικός τομογράφος είναι, εδώ και μήνες, απόλυτα λειτουργικός και διαθέσιμος για τους πολίτες. Δυστυχώς όμως, στο Νοσοκομείο κακοπροαίρετοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το κοινό καλό, συνεχίζουν να υπονομεύουν τη λειτουργία του.

3. Για το σχόλιο περί «μαστροχαλαστή», κ. Πολάκη, στο δικό μου το χωριό λέμε «πρέπει να σπάσεις αυγά, για να κάνεις ομελέτα». Λόγου χάρη, η τριτοκοσμική παθολογική κλινική που παρέλαβα και η οποία λειτουργούσε μόνο 15 μέρες το μήνα και τις υπόλοιπες ήταν κλειστή, ανακαινίστηκε πλήρως, και δημιουργήθηκαν, από το πρώτο κιόλας τρίμηνο της θητείας μου, επιπλέον γραφεία γιατρών, εφημερίο, πρότυπος στάση νοσηλευτριών, χώρος υποδοχής και τρεις δίκλινοι θάλαμοι νοσηλείας με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα, χρηματοδοτούμενα, και πάλι, από ιδίους πόρους και δωρεές, καθιστώντας τη, κλινική Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Για περαιτέρω ενημέρωσή σας, περί της ποιοτικής και πολύπλευρης αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, σας παραπέμπω στην ανάρτηση shorturl.at/ciNQ7 .

4. Σχετικά με την εξαιτίας μου παραίτηση του προσωπικού, ουδεμία παραίτηση έγινε επί των ημερών μου με δική μου υπαιτιότητα. Αντίθετα, έγιναν προσλήψεις, σε ιατρικό προσωπικό, όπως γυναικολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο, ακτινολόγο, οφθαλμίατρο, χειρουργό, παθολόγο Covid, παιδιάτρους, αναισθησιολόγο, γενικούς ιατρούς, και ειδικευόμενους ιατρούς, καθώς και ανειδίκευτους ιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου, κτλ., πολυάριθμες προσλήψεις σε λοιπό επικουρικό, όπως νοσηλευτικό, διοικητικό, και τεχνικό προσωπικό.

Άρα, αντί ο κ. Πολάκης να κάνει την ειλικρινή αυτοκριτική του ως πρώην Αν. Υπουργός Υγείας για το υπό κατάρρευση Νοσοκομείο που παρέλαβα, ασκεί μικροπολιτική. Αντί να παραδεχτεί το τιτάνιο έργο που έχει επιτελεσθεί επί των ημερών μου, χάρις και στη πολύτιμη συνδρομή μεγάλου μέρους του προσωπικού του Νοσοκομείου, (και μάλιστα, παρά τις υπονομεύσεις συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ και προσκείμενων φίλων), και να συνδράμει προς όφελος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Ιεράπετρα, προτίμησε να αναπαράγει τις κατασκευασμένες και ξεθωριασμένες πια, ανυπόστατες κατηγορίες κακοπροαίρετων συνδικαλιστών και οργανωμένων συμφερόντων... Εξάλλου, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, όπως έχω επανειλημμένα αναφέρει.

Ο λαός της Κρήτης θα κρίνει, και τον κ. Πολάκη, και αυτούς που εκπροσωπεί, στις επικείμενες εκλογές.

Εμμανουήλ Καλλιονάκης, MD, Πρώην Αν. Διοικητής Γεν. Νοσοκομείου Λασιθίου, Επικεφαλής Διοίκησης Νοσοκομείου Ιεράπετρας