Απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων στο Βάι για συγκεκριμένες ώρες

9:24 π.μ. - Τρίτη, 25 Μαΐου 2021
09:05 π.μ. - Τρί, 25/24/2021
Image: Απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων στο Βάι για συγκεκριμένες ώρες

Με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Γουλιδάκη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης μετά την πρόταση του Δήμου Σητείας για έκδοση απόφασης απαγόρευσης της κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων στο Βάι συγκεκριμένες ώρες και για όλη την αντιπυρική περίοδο και τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου εξέδωσε χθες 24-5-2021 απόφαση που αναφέρει:

  1. Απαγορεύουμε την κυκλοφορία οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων στο φοινικόδασος Βάι Δήμου Σητείας από ώρα 22:00 έως ώρα 05:00 καθημερινά και καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο μέχρι δηλαδή την 31η Οκτωβρίου 2021.
  2. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα – οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα και προσωπικό των Υπηρεσιών που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς και αυτά των Υπηρεσιών και του Δήμου Σητείας που ασχολούνται µε την συντήρηση της εν λόγω περιοχής και τέλος τα µέλη εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα εκτελούν χρέη περίπολου πυρασφάλειας.
  3. Παρακαλούμε τους αποδέκτες να ενεργήσουν καταλλήλως και σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους για τον έλεγχο της περιοχής, καθώς και την ενημέρωση των πολιτών. Ο Δήμος Σητείας καλείται να τοποθετήσει ενημερωτικές πινακίδες στα σημεία εισόδου της παραπάνω περιοχής, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες για την ισχύ της παραπάνω απαγόρευσης.
  4. Για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού, η παρούσα συνοδεύεται από 2 χάρτες που αποτυπώνουν την περιοχή της απαγόρευσης. Συγκεκριμένα η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων αφορά στο δρόμο που ξεκινά από την διασταύρωση της Επαρχιακής οδού προς Ερμούπολη (με συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87΄ Χ: 704848, Υ: 3903246) και καταλήγει στην παραλία του Βαΐου (Χάρτης 1) και η απαγόρευση παραμονής εκδρομέων στο φοινικόδασος στον χώρο που φαίνεται στον Χάρτη 2.
hxonews