Απαγορευτικό και σήμερα για τα πλοία – Η «Χιόνη» στην Κρήτη

9:59 π.μ. - Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019
09:02 π.μ. - Πέμ, 14/59/2019
Image: Απαγορευτικό και σήμερα για τα πλοία – Η «Χιόνη» στην Κρήτη

Οι άνεμοι στα πελάγη έχουν αναγκάσει τα πλοία να είναι δεμένα στα λιμάνια

Καθηλωμένα στα λιμάνια της Κρήτης παραμένουν τα πλοία της γραμμής από χθες Τετάρτη εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνοντας κατά τόπους τα 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
 
Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ωρωπός-Ερέτρια και Καβάλα-Πρίνος.
 
Σύμφωνα και με το ΑΠΕ, επίσης δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο από Αλόννησο για Βόλο. Ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.
 
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων η ακυρώσεις.
 
 Η πρόγνωση από την ΕΜΥ
 
Η κακοκαιρία «Χιόνη»  έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Δυτική Κρήτη όπου και εκεί σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα περιορίζεται η κακοκαιρία που θα συνεχίσει να εκδηλώνεται και τις επόμενες ώρες.
 
Για σήμερα προβλέπονται βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι, βορειοανατολικοί 8-9 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
 
Και η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κέλσιου.
 
Κλειστά σχολεία στην Κρήτη 
 
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα στη Δυτική Κρήτη το βράδυ της Τετάρτης και για τον λόγο αυτό σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη.
 
 
neakriti.gr