Ανύπαρκτοι οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της Κρήτης

8:25 π.μ. - Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
08:06 π.μ. - Πέμ, 20/25/2019
Image: Ανύπαρκτοι οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της Κρήτης

Μεγάλη έλλειψη αντιμετωπίζουν οι παραλίες της Κρήτης λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών με αποτέλεσμα να δημιουργείται αβεβαιότητα και φόβος στους πολίτες

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει προχωρήσει σε ελέγχους για να διαπιστώσει το πρόβλημα στις παραλίες του Ηρακλείου.
 
Στον Πύργο δεν υπάρχει καν ναυαγοσώστης ενώ και στην Αμμουδάρα βρέθηκαν ελλείψεις σε εξοπλισμό ενώ έχουν δοθεί και πρόστιμα.

 
Ο Αργύρης Λεμονής υπεύθυνος της Παγκρήτιας ναυαγοσωστικής σχολής δήλωσε ότι υπάρχει ένα αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών και σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις ναυαγοσωστών στις παραλίες, ωστόσο τα παιδιά της ναυαγοσωστικής προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, όσο δεν μπορούν να καλυφθούν οι θέσεις  τόσο θα γράφει το Λιμεναρχείο.
 
Οι εταιρίες προσπαθούν να καλύψουν τις παραλίες με εξοπλισμό και ναυαγοσώστες , ωστόσο όσο βρίσκει παραβάσεις το λιμεναρχείο τόσο θα γράφει.
 
Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί οι περισσότεροι είναι φοιτητές και σίγουρα υπάρχουν κενά στους πύργους καθώς είναι μια εποχιακή δουλειά που την κάνουν 4 μήνες με την εκπαίδευση και φεύγουν μετά για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
 
Οι εταιρίες προσπαθούν να καλύψουν τις θέσεις από πλευρά εξοπλισμού και προσωπικού, ωστόσο οι υποδομές και ο εξοπλισμός είναι αρκετά ακριβός.
 
 
politica.gr