Αντιπαραθέσεις σε βάρος της υγείας στο Νομό Λασιθίου

12:14 μ.μ. - Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021
12:06 μ.μ. - Τρί, 29/14/2021
Image: Αντιπαραθέσεις σε βάρος της υγείας στο Νομό Λασιθίου

Στον Ηχώ 99,8 ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας Δημήτρης Βλασσάκης και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γ. Μανουσάκης

Έντονες οι συζητήσεις το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τη λειτουργία των Νοσοκομείων του Λασιθίου με ανακοινώσεις αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις μετά την απόφαση για μετακίνηση αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας κ. Δημήτρης Βλασσάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 ενώ παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έκανε και ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κ. Γ. Μανουσάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βλασσάκης η απόφαση για τη μετακίνηση ήταν απαράδεκτη και αψυχολόγητη και δεν εξαντλήθηκαν τα περιθώρια για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση. Η απόφαση λύνει, προσωρινά, ένα πρόβλημα στον Άγιο Νικόλαο και δημιουργει πολλά στην Ιεράπετρα. Οι αναισθησιολόγοι της Ιεράπετρας κάνουν παραπάνω εφημερίες χωρίς να τις πληρώνονται, με γνώμονα το καλό του Νοσοκομείου και των ασθενών. Θα πρέπει τώρα να "βάλουν κι άλλη πλάτη" για να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί αν τελικά ο συνάδελφος μετακινηθεί. Επιπλέον δημιουργείται πρόβλημα με τις άδειες των γιατρών που δεν θα μπορούν να τις λάβουν εαν ισχύσει η απόφαση ακριβώς λόγω του κενού που δημιουργείται, εξήγησε. Πρόσθεσε ότι είναι ανακρίβεια ότι ο αναισθησιολόγος ήθελε να πάει στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και σημείωσε ότι φημολογείται πως εχει βρεθει λυση για την έλλειψη αναισθησιολόγου στον Άγιο Νικόλαο με γιατρό εκτος Κρητης και εαν τελικά αυτό γίνει, τότε αποδεικνύεται ότι δεν έγιναν όλες εκείνες οι ενέργειες από τους αρμόδιους ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση. Σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι η δουλειά του συλλόγου εργαζομένων, γενικότερα, είναι συγκεκριμένη, αντιλαμβάνεται και τις συγγένειες (αφήνοντας να εννοηθεί τη συγγένεια μεταξύ του κ. Μανουσάκη και του Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Λασιθίου) αλλά ο κάθε σύλλογος αγωνίζεται για το νοσοκομείο του και με καλή συνεργασία και διάλογο μπορούμε να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση των νοσοκομείων του Λασιθίου.

Με αφορμή τη θέση του ομιλούντος περί συγγενειών ο κ. Μανουσάκης παρενέβη λέγοντας ότι με τον Διοικητή των Διασυνδεόμενων μπορεί να υπάρχει συγγένεια ωστόσο δεν υπάρχουν προσωπικές σχέσεις και οι ελάχιστες φορές που έχουν μιλήσει είναι μόνο για θέματα του νοσοκομείου μέσα από τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα και σε καμία περίπτωση δεν παρεμβαίνει στη διοίκηση και τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Εξάλλου είτε ως πρόεδρος του συλλόγου νοσηλευτών είτε ως πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και ως σύλλογοι γενικότερα δεν κουκουλώνουν τα προβλήματα, τα παρουσιάζουν και διεκδικούν λύσεις. Μεταξύ των ομιλούντων στην πορεία της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο εάν τελικά ο αναισθησιολόγος επιθυμεί και ο ίδιος να μετακινηθεί, με τον κ. Βλασσάκη να υποστηρίζει ότι ο γιατρός δεν το επιθυμεί και τον κ. Μανουσάκη να εκφράζει αντίθετη άποψη.

Κοινή παραδοχή πάντως ήταν ότι η διασύνδεση των νοσοκομείων διοικητικά, δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων και ότι υπάρχει αναγκαιότητα ενίσχυσης των νοσοκομείων με προσωπικό.