Aντιμετώπιση σοβαρών τραυματισμών και παρουσίαση της ΚΑΡΠΑ για το ΣΔΕ Ιεράπετρας

8:42 π.μ. - Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018
08:01 π.μ. - Τετ, 03/42/2018
Image: Aντιμετώπιση σοβαρών τραυματισμών και παρουσίαση της ΚΑΡΠΑ για το ΣΔΕ Ιεράπετρας

Εκτός σχολικών αιθουσών πραγματοποιώντας δραστηριότητες στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης που υλοποιούνται φέτος

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας βρέθηκε εκτός σχολικών αιθουσών τη Δευτέρα 26/2 και την Τρίτη 27/2 πραγματοποιώντας δραστηριότητες στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης (project) που υλοποιούνται φέτος.

 
Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 26/2 παρακολούθησε στη μικρή αίθουσα δίπλα στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ την ενημέρωση για την αντιμετώπιση σοβαρών τραυματισμών (πρώτες βοήθειες σε πολυτραυματία, σε θύματα ηλεκτροπληξίας) καθώς και την παρουσίαση της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Γιώργο Αγγελάκη Υπεύθυνο Τομέα Ε.Κ.Α.Β. Ιεράπετρας και τον Άγγελο Φασουλάκη. Οργανώθηκε από τον Σύλλογο Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ιεράπετρας. Η παρουσία μας εκεί εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Δημόσιες υπηρεσίες και εθελοντικές ομάδες με κοινωνική δράση» και αποτελεί συνέχεια της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο χώρο του σχολείου μας για τη δράση και τις υπηρεσίες του Ε.Κ.Α.Β. Ιεράπετρας. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία και την παρουσίαση.

 
Επίσης, την Τρίτη 27/2 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς. Εκεί, οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου παρασκεύασαν λουκουμάδες στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Παραδοσιακές συνταγές και πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών της περιοχής» και παρακολούθησαν με τη χρήση πολυμέσων παρουσίαση της πορείας του χωριού στον χώρο και στον χρόνο, οργανωμένη από τον Σύλλογο του χωριού. Τους ευχαριστούμε ακόμα μια φορά για τη φιλοξενία.