Αντιδρά ο Δήμος Ιεράπετρας στις εκποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ

9:11 π.μ. - Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016
09:07 π.μ. - Τετ, 13/11/2016
Image: Αντιδρά ο Δήμος Ιεράπετρας στις εκποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ

Τις αντιρρήσεις του απέναντι στο κύμα δημοπρασιών ακινήτων που επιχειρείται από το ΤΑΙΠΕΔ

Όπως αναφέρει «Με έκπληξη ενημερωθήκαμε  από δημοσιεύματα στον τύπο για την επανέναρξη των διαδικασιών δημοπρασίας ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και δύο ακίνητα, τα ΑΒΚ 45 και 46  στον οικισμό Κουτσουνάρι της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη.
 
Εκφράζουμε την κάθετη  αντίθεσή μας σε μια τέτοια διαδικασία εκποίησης ακινήτων σε  περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας.
 
Τα συγκεκριμένα οικόπεδα βρίσκονται στην Μεγάλη Παραλία στον παραλιακό οικισμό Κουτσουνάρι του Δήμου Ιεράπετρας, σε μια περιοχή που συγκεντρώνει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον και υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι η οποιαδήποτε ενέργεια εκποίησής τους συνιστά ξεπούλημα δημόσιας και κοινόχρηστης γης.
 
Το σοβαρό αυτό ζήτημα θα τεθεί προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι εγείρει  συλλογικές αντιδράσεις.
 
Από πλευράς μας θα γνωστοποιήσουμε εκ νέου στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως είχε γνωστοποιηθεί και στο παρελθόν, τη θέληση της τοπικής κοινωνίας  να διατηρηθούν οι εν λόγω κοινόχρηστες εκτάσεις, καθώς και την πρόθεσή μας να αναλάβουμε τη διαμόρφωση του χώρου με τη δημιουργία εγκαταστάσεων επισκεπτών.
 
Για το συγκεκριμένο θέμα θα ζητήσουμε άμεσα να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να στηρίξουν τις αποφάσεις μας οι βουλευτές του νομού, καθώς και κυβερνητικοί παράγοντες.
 
Αυτό που απαιτούμε είναι σε κάθε περίπτωση η διατήρηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα των παραπάνω εκτάσεων για το οποίο θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο, προασπίζοντας τα συμφέροντα του τόπου μας.
 
Σε καμία περίπτωση δε θα ανεχτούμε να ξεπουληθεί  κανένα σημείο του τόπου μας» καταλήγει στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.