Ανθρωπιά ζητούν πατέρας και κόρη που μένουν στο αυτοκίνητο εδώ και μισό χρόνο

10:58 π.μ. - Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022
10:09 π.μ. - Τρί, 27/58/2022
Image: Ανθρωπιά ζητούν πατέρας και κόρη που μένουν στο αυτοκίνητο εδώ και μισό χρόνο

"Έχουμε στείλει επιστολές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε"

Στις τρομακτικές συνθήκες της αστεγίας ζουν από τον περασμένο Φεβρουάριο ένας άνθρωπος 93 ετών και η 50χρονη κόρη του στην Αμαλιάδα, μετά από έξωση, που τους οδήγησε να μένουν τόσους μήνες στο αυτοκίνητο, να περάσουν ένα τραγικό καλοκαίρι μέσα στις λαμαρίνες του αμαξιού και πλέον βρίσκονται απελπισμένοι μπροστά στον σκληρό χειμώνα λόγω και της αδιαφορίας των αρχών.

«Έχουμε στείλει επιστολές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εγώ χωρίς δουλειά επί χρόνια και χωρίς σπίτι, αλλά δεν γίνεται κάτι. Στην Μητρόπολη που απευθυνθήκαμε, μας είπαν να πάμε στο χώρο που λειτουργεί στα Σπάτα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε. Θα ήθελα να δουλέψω, να βρούμε ένα σπίτι και όχι να είμαστε κάπου χωρίς να κάνω κάτι. Δεν είναι λύση να πάμε σε ένα ίδρυμα. Απευθυνθήκαμε και στον δήμο και στον Συνήγορο του Πολίτη και σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά δεν έχει γίνει κάτι» τόνισε η κ. Στέλλα μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς της Κυριακής».

«Μια δουλειά και ένα σπίτι να νοικιάσουμε. Δεν είναι ανθρώπινο αυτό που ζούμε. Δεν είναι δίκαιο για τον πατέρα μου» σημείωσε η ίδια, μακροχρόνια άνεργη, με σπουδές σε λογιστική και πληροφορική, απευθύνοντας έκκληση σε κάποιον ιδιοκτήτη να τους εμπιστευτεί, καθώς μέχρι σήμερα έχουν λάβει μόνο αρνητικές απαντήσεις.

«Ήρθαμε μετανάστες και φτιάξαμε τον οικισμό Κερτιζέϊκα στα Δουνέϊκα. Δουλέψαμε, δυσκολευτήκαμε, παλέψαμε, τα καταφέραμε όμως τίμια, και κάναμε τις οικογένειες μας. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Που είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, οι αρχές;» αναρωτιέται ο κ. Παναγιώτης. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τελευταία χρόνια ζουν από την σύνταξή του, η οποία έχει μειωθεί στα 5.800 ευρώ το χρόνο, αφού εδώ και χρόνια έχει μειωθεί κατά 3.000 ευρώ.

efsyn.gr