Αντ. Ζερβός: «Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί την “μήτρα” του ποιοτικού τουρισμού στην Κρήτη»

9:47 π.μ. - Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022
09:09 π.μ. - Παρ, 09/47/2022
Image: Αντ. Ζερβός: «Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί την “μήτρα” του ποιοτικού τουρισμού στην Κρήτη»

O Δήμαρχος Αγίου Νικολάου συνάντησε Διευθυντές Ξενοδοχείων, πράκτορες και ευρύτερα ξενοδοχειακά στελέχη

Με στόχο την επιχειρηματική αναβάθμιση και τον σχεδιασμό δράσεων για τις επόμενες τουριστικές περιόδους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συνάντηση Διευθυντών Ξενοδοχείων, πρακτόρων και ευρύτερα ξενοδοχειακών στελεχών, στο ξενοδοχείο «Daios Cove Resort and Villas» με πρωτοβουλία της Love holidays Roadashow.

O Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, χαρακτήρισε τον Δήμο, ως «μήτρα» του ποιοτικού τουρισμού για την Κρήτη αλλά και την χώρα ολόκληρη.

Συγκεκριμένα στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι γνωστό, ότι με την δημιουργία του VIP ξενοδοχείου MINOS BEACH με μέτοχο τον Δήμο στο αρχικό κεφάλαιο κατά 25% – αφού το ακίνητο ήταν δικό του – ξεκίνησε ο τουρισμός στην περιοχή. Τουριστικός προορισμός από το 1962! 60 χρόνια, τρεις γενιές στελεχών, τα πρώτα από τα οποία ξεκίνησε η διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής μας, που εξελίχθηκε με την στελέχωση από τους φοιτητές των Α.Σ.Τ.Ε, Ρόδου αρχικά και Κρήτης στην συνέχεια.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου στήριξε τον ποιοτικό τουρισμό και στην συνέχεια. Με ομόφωνη απόφαση του, το Δ.Σ. (1989), επένδυσε στον υψηλό τουρισμό, χωρίς πισωγυρίσματα. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα.

Ευτυχής συγκυρία το γεγονός, ότι στις 5 Σεπτεμβρίου υπεγράφη η σύμβαση για την βελτίωση του Β.Ο.Α.Κ από Νεάπολη στον Άγιο Νικόλαο έργο 169 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται μέχρι τέλος του 2022 να υπογραφεί και η σύμβαση για το έργο Χερσόνησος – Νεάπολη έργο 290 εκ. ευρώ. Τεράστια ζητήματα. Που δεν έγιναν μόνα τους. Η παρούσα δημοτική αρχή με το που ανέλαβε την 1/9/2014 προχώρησε και επικαιροποίησε την ΑΕΠΟ του έργου κάτι που έκανε και για το Καλό Χωριό – γέφυρα Φρουζή και έτσι υπήρξαν ώριμα έργα που υλοποιούνται τώρα. Είναι σχεδόν ώριμο και το έργο της παράκαμψης Παχείας Άμμου. Χαιρόμαστε που αυτό το τεράστιο έργο ξεκινά να υλοποιείται από το Λασίθι για πρώτη φορά και για τον λόγο αυτό, ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη, τον Υπουργό Υποδομών Αχ. Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γ. Καραγιάννη γιατί έμειναν πιστοί στις δεσμεύσεις τους και προφανώς τον βουλευτή της Ν.Δ. και Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, που ήταν παρών μαζί μας σ’ αυτή την διεκδίκηση. Επίσης δεν θα παραλείψω ν΄ αναφερθώ, στην συμβολή αναφορικά με την πορεία των έργων του ΒΟΑΚ, στην Διεύθυνση Συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ με διευθυντή τον κ. Γιώργο Αγαπάκη και τους συνεργάτες του.

Ακόμα θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και η χρηματοδότηση της κατασκευής των δικτύων ύδρευσης από τον Αποσελέμη έργο 25 εκ. ευρώ που θα στηρίξει το τουριστικό μας προϊόν σε όλο τον Δήμο.

Τέλος βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση των έργων αποχέτευσης Σισίου και Μιλάτου που σημαίνει σοβαρή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αυτά γύρω από την παρακολούθηση και ολοκλήρωση των υποδομών της περιοχής που αποτελούν κομβικό θέμα για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες μας.

Η παρούσα δημοτική αρχή ασχολήθηκε σοβαρά και ολοκληρωμένα για την παραγωγή υλικού βάσης από όπου οι διαφορετικές επιχειρηματικές τάξεις θα «πατήσουν» για να προωθήσουν το προϊόν τους που δεν είναι ένα και ενιαίο. Για πρώτη φορά οργανωμένη δουλειά με πρόγραμμα.

Νέο τουριστικό σήμα με πανελλαδικό διαγωνισμό, εξαιρετικό site, παρακολούθηση των social media, προωθητικά video, εξαιρετικά έντυπα και χάρτες για τις νέες μορφές τουρισμού θρησκευτικός, περιπατητικές διαδρομές, ποδηλατικές διαδρομές, που τα χορηγούμε στους ενδιαφερόμενους εφ΄ όσον το ζητήσουν. Και βέβαια διαχείριση και της κρουαζιέρας.

Η φετινή τουριστική χρονιά εξελίσσεται καλά, παρ’ όλα τα νέα δεδομένα που μπήκαν στο τραπέζι, έλλειψη προσωπικού σε μεγάλο ποσοστό, ζητήματα ανατροπής προγράμματος εργασιών λόγω κορωνοϊού, αλλά και η αύξηση του κόστους λειτουργίας από τον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία που ανατρέπει το ενεργειακό ισοζύγιο στην Ευρώπη, περιμένοντας ένα πολύ δύσκολο χειμώνα. Και φυσικά μια ιδιαίτερη χρονιά για το 2023.

Για τον Δήμο Αγίου Νικολάου, η Αγγλική αγορά ήταν πάντα ακρογωνιαίος λίθος της οικονομίας μας. Και θέλουμε να παραμείνει. Σημαντικό στοιχείο η μεγάλη βρετανική κοινότητα που διαβιεί εδώ και προσφέρει στην κοινωνία μέσω του INCO του οποίου αποτελεί την βασική συνιστώσα.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε και θα συμβάλουμε σ’ αυτό, η αλλαγή των σχέσεων Μ. Βρετανίας και Ε.Ε θα εξομαλυνθούν και θα επιστρέψουμε σε «ήρεμα νερά» καταλήγει το δελτίο τύπου του δήμου Αγίου Νικολάου.

anatolh.com