Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα: Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούνε

10:36 π.μ. - Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023
10:03 π.μ. - Τρί, 14/36/2023
Image: Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα: Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούνε

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 12.30 στην πλατεία

Ανυποχώρητες συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι κινητοποιήσεις που πυροδότησε η δολοφονία των Τεμπών. Αποκορύφωμα αποτέλεσαν οι διαδηλώσεις της 8ης Μάρτη με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να κατακλύζει κάθε πόλη και κωμόπολη της χώρας.

Όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά και των συνυπεύθυνων κομμάτων της αντιπολίτευσης, να πετάξουν από πάνω τους την ευθύνη, να τη μεταθέσουν ο ένας στον άλλο και τελικά στους εργαζόμενους, έχουν πέσει στο κενό. Η τελευταία, δε, απόπειρα να εξαγοράσουν τη συγχώρεση των οικογενειών των θυμάτων και της κοινωνίας, μόνο αηδία μπορεί να προκαλέσει.

Όλες οι προσπάθειες του δημοσιογραφικού συρφετού που τους υπηρετεί, είτε να κρύψει το μέγεθος των κινητοποιήσεων και της οργής, είτε δήθεν να την εκφράσει, δηλαδή να την κατευθύνει και να την εκτονώσει, αποδείχτηκαν άκαρπες. Ακόμη χειρότερα, οι χυδαίες δηλώσεις των πιο γνήσιων εκπροσώπων της νεοφιλελεύθερης κλίκας που μας κυβερνά, ρίχνουν λάδι στη φωτιά της αγανάκτησης.

Κάθε μέρα που περνάει, με κάθε νέα κινητοποίηση, μεγαλώνει η βεβαιότητα του κόσμου για την ευθύνη όλων τους∙ όχι μόνο για την τραγική δολοφονία, αλλά και για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται χρόνια τώρα, τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, της υγείας και της παιδείας, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, τη φτώχεια, την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, τη στέρηση του μέλλοντος από τη νεολαία και την κοινωνία συνολικά. Μεγαλώνει μαζί και η απέχθεια για τις ανούσιες κοκορομαχίες τους, αλλά και η αποφασιστικότητα να μην τους ανεχτούμε άλλο, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας επιβάλλουν.

Κάθε νέα κινητοποίηση κάνει πιο ξεκάθαρη τη συνειδητοποίηση ότι μόνο η ίδια η κοινωνία με τους αγώνες της (απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις) μπορεί να επιβάλλει την πραγματική δικαίωση των θυμάτων, την τιμωρία των πραγματικών ενόχων και μια άλλη προοπτική για όλη την κοινωνία.

Με κάθε νέα κινητοποίηση γίνεται πιο ξεκάθαρη η απαίτηση:

  •  Να εθνικοποιηθεί ο ΟΣΕ
  •  Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να επιστραφεί η δημόσια περιουσία που ξεπουλήθηκε
  •  Να φύγει η κυβέρνηση των δολοφόνων

Και με κάθε νέα κινητοποίηση μεγαλώνει η αποφασιστικότητα να μείνουμε στο δρόμο μέχρι να τα επιβάλλουμε.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ