Άνοιξαν οι δρόμοι προς Χριστό και Σελάκανο

11:55 π.μ. - Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019
11:04 π.μ. - Δευ, 15/55/2019
Image: Άνοιξαν οι δρόμοι προς Χριστό και Σελάκανο

Θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο, δηλώνει η αντιδήμαρχος Μ. Ρουμελιωτάκη

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και κυρίως το αγροτικό άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε  πρόσφατα Ιεράπετρα και Μακρύ Γιαλό.  Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του συντονιστικού πολιτικής προστασίας του δήμου Ιεράπετρας όπου τέθηκαν όλα τα ζητήματα εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου αλλά και τα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να διανοιχθούν οι δρόμοι μέχρι και την τελική αποκατάσταση. 
 
Ο Δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης οπότε θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Χρειάζεται υπομονή και κατανόηση από τους πολίτες οι οποίοι ακόμη και εάν έχουν διανοιχθεί διάφοροι δρόμοι απαιτείται να μετακινούνται προσοχή γιατί ο κίνδυνος νέας κατολίσθησης σε κάποια σημεία είναι ακόμη υπαρκτός. Ο δρόμος προς Χριστό στο ύψος της Αγίας Παρασκευής που είχε κλείσει λόγω κατολισθήσεων, δόθηκε στην κυκλοφορία όμως και πάλι απαιτείται προσοχή γιατί η επικινδυνότητα είναι μεγάλη. 
 
Η διάνοιξη των δρόμων σε Χριστό, Μάλλες, Μύθοι αλλά και από την πλευρά της Θρυπτής είναι θα λέγαμε προσωρινή γιατί θα πρέπει να ακολουθήσει και η αποκατάσταση  των ζημιών στο οδικό δίκτυο. Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων και βεβαίως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου τέθηκαν ζητήματα με την πρόσβαση των οχημάτων λόγω των κατολισθήσεων ενώ επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ότι η αντιπυρική περίοδος που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα είναι δύσκολη οπότε εφιστάται η προσοχή των πολιτών, ανέφερε η κα Ρουμελιωτάκη.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κας Ρουμελιωτάκη: