Ανοίγουν προσεχώς και φροντιστήρια, εμπορικά κέντρα και κέντρα αισθητικής;

11:31 π.μ. - Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
11:04 π.μ. - Δευ, 12/31/2021
Image: Ανοίγουν προσεχώς και φροντιστήρια, εμπορικά κέντρα και κέντρα αισθητικής;

Τι θα περιλαμβάνει η εισήγηση Γεωργιάδη προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Εισήγηση για άνοιγμα φροντιστηρίων, εμπορικών κέντρων και κέντρων αισθητικής θα καταθέσει στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η εισήγηση αυτή θα ισχύσει φυσικά, όπως είπε, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η πτώση των κρουσμάτων.

Παράλληλα, προανήγγειλε self test σε λιανεμπόριο, ώστε να υπάρχει καλύτερη χαρτογράφηση ενώ όπως ανέφερε αν δεν υπήρχαν τα self test σήμερα στα σχολεία θα υπήρχαν φορείς του ιού με τον κίνδυνο διασποράς του ιού να ήταν πολύ μεγάλος.

Παράλληλα, τόνισε πως στηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου για ψώνια χωρίς ραντεβού αναφέροντας πως στόχος είναι να καταργηθεί το 13032 εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Δεν έκρυψε πως, ως υπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου για άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς ραντεβού.

Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, είπε πως "μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση", παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.

Σχετικά με τις μετακινήσεις όσων έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε πως εάν ισχύσει το λεγόμενο "πράσινο διαβατήριο” για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα. "Καλώ τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μείζον τώρα", υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αναφορικά με το τι θα γίνει το Πάσχα, είπε πως "θα δούμε τις επόμενες ημέρες", συμπληρώνοντας πως "δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορωνοϊού".

dikaiologitika.gr