Ανοίγουν στόματα στην υπόθεση Γιακουμάκη: Υπέφερε πολύ στη σχολή

12:26 π.μ. - Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
12:12 π.μ. - Πέμ, 13/26/2018
Image: Ανοίγουν στόματα στην υπόθεση Γιακουμάκη: Υπέφερε πολύ στη σχολή

Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε πέσει θύμα bullying από συμφοιτητές του, ξεκινά τον Φεβρουάριο η πολύκροτη δίκη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εννέα πρώην φοιτητές της σχολής µε καταγωγή από την Κρήτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της παράνομης βίας.
 
Ο δρόμος για τον προσδιορισμό της δίκης άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, όταν τα εννιά άτομα κλήθηκαν να καταθέσουν στον ανακριτή Ιωαννίνων. Σύμφωνα µε πληροφορίες του «Έθνους», ο ένας από τους εννέα πρώην φοιτητές μίλησε «ανοιχτά», αναφέροντας ότι ο 20χρονος φοιτητής υπέφερε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη σχολή.
 
Ένας από το κατηγορουμένους, ο λεγόμενος «σκληρός» της σχολής, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για περιστατικά bullying στη σχολή, αλλά παραδέχθηκε ότι η κατάσταση για τον Γιακουμάκη ήταν ανυπόφορη.
 
Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι κανείς από τους εννέα δεν ομολόγησε όταν στη δικογραφία ως «πρωταγωνιστής» των τραμπουκισμών σε βάρος του Βαγγέλη.
 
Κατά την παρουσία των πρώην φοιτητών στον ανακριτή, ξεχώρισε η αναφορά κατηγορουμένου στο πιο σκληρό από τα αναγραφόμενα στη δικογραφία συμβάν ψυχολογικής βίας σε βάρος του Γιακουμάκη, το οποίο ερμηνεύτηκε από τον φερόμενο ως δράστη, ως μία «συνήθεια» της παρέας των Κρητικών.
 
Σε δίκη που είχε γίνει για τις ευθύνες της διοίκησης της σχολής, είχε καταδικαστεί -σε πρώτο βαθμό σε δύο χρόνια φυλάκιση µε τριετή αναστολή, ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση. Αθώοι είχαν κριθεί οι υπεύθυνοι της εστίας και πρώην βουλευτής, που είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
 
 
ekriti.gr