Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29 με όλα τα εμβόλια διαθέσιμα

10:00 π.μ. - Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021
10:06 π.μ. - Πέμ, 10/00/2021
Image: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 25-29 με όλα τα εμβόλια διαθέσιμα

Σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 25-29 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την προχθεσινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας

Σήμερα, Πέμπτη 10 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 ετών, για ραντεβού εμβολιασμού και με τα τρία διαθέσιμα εμβόλια, όπως τόνισεο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την προχθεσινή ενημέρωση.

Όπως είπε, με βάση τις παραδόσεις που αναμένονται, θα ανοίξουν ραντεβού για Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Αναφερόμενος στο θέμα, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πρόσθεσε πως έχουν προστεθεί συνολικά 420.340 νέα ραντεβού, προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση των πολιτών να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα, 240.000 ραντεβού αφορούν το εμβόλιο της Pfizer, 96.300 της Johnson and Johnson και 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Ξεκινά ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών

Παράλληλα, με το άνοιγμα των ραντεβού για πολίτες μεταξύ 25 και 29 ετών, ανακοινώθηκε πως στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι' αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στο υπουργείο Υγείας εμφανίζονται βέβαιοι πως με βάση τις παραδόσεις εμβολίων και τη ζήτηση ραντεβού από πλευράς πολιτών, το τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού θα έχει επιτευχθεί εντός του καλοκαιριού.

«Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος σε γενικές γραμμές του τείχους ανοσίας εντός του καλοκαιριού θα επιτευχθεί» δήλωνε τη Δευτέρα ο κ. Θεμιστοκλέους.

dikaiologitika.gr