Άνοιξε ξανά ο Nord Stream: Ξεκίνησαν οι αποστολές αερίου στην Ευρώπη

9:38 π.μ. - Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022
09:07 π.μ. - Πέμ, 21/38/2022
Image: Άνοιξε ξανά ο Nord Stream: Ξεκίνησαν οι αποστολές αερίου στην Ευρώπη

Ο αγωγός είχε κλείσει για δέκα μέρες για συντήρηση. Οι παραγγελίες για εξαγωγές αρχίζουν ξανά στο 40% της χωρητικότητάς του, στο ίδιο επίπεδο που ήταν και πριν από τις εργασίες

Η Ρωσία άρχισε να στέλνει ξανά φυσικό αέριο μέσω του μεγαλύτερου αγωγού της στην Ευρώπη, μετά την περίοδο συντήρησης 10 ημερών, σύμφωνα με τη Nord Stream AG.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ροές ξεκίνησαν ξανά την Πέμπτη, δήλωσε τηλεφωνικά ένας εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού. Η αποκατάσταση των ροών στα ζητούμενα επίπεδα θα πάρει κάποιο χρόνο. Η Gazprom αρνήθηκε να σχολιάσει.

hxonews

Η επανέναρξη των ροών πρόκειται να προσφέρει κάποια ανακούφιση για στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που αγωνίζεται να αποθηκεύσει τα καύσιμα πριν από τον χειμώνα. Οι παραγγελίες για εξαγωγές μεταφοράς αερίου μέσω του αγωγού θα ξεκινήσουν ξανά στο 40% της χωρητικότητάς του, στο ίδιο επίπεδο που ήταν και πριν από τη συντήρηση.

Ροές σε επίπεδο 40% θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές σε πτώση, σύμφωνα με την Goldman Sachs Group Inc.

«Ο μεγάλος αριθμός πελατών που περίμεναν ότι ο αγωγός δεν θα λειτουργήσει ξανά μετά τη συντήρηση υποδηλώνει ότι είναι πιθανό ένα sell off του φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τα τρέχοντα επίπεδα», ανέφεραν σε έκθεσή τους αναλυτές, συμπεριλαμβανομένης της Samantha Dart.

Τα δεδομένα της ροής φυσικού αερίου για τον αγωγό Nord Stream 1 όσον αφορά τις παροχές από τη Ρωσία προς τη Γερμανία καταγράφηκαν στις 29.284.591 κιλοβατώρες (kwh) ανά ώρα σήμερα το πρωί (07:00-08:00 ώρα Ελλάδας), έναντι μηδενικής ροής κατά τις προηγούμενες ώρες, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αγωγό.

euro2day.gr