Ανησυχία για κρούσματα μέσα στην πόλη της Σητείας – Εξιτήριο για 3 νοσούντες από το Παλαίκαστρο

8:51 π.μ. - Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021
08:01 π.μ. - Παρ, 08/51/2021
Image: Ανησυχία για κρούσματα μέσα στην πόλη της Σητείας – Εξιτήριο για 3 νοσούντες από το Παλαίκαστρο

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σητείας Γ. Αϊλαμάκης στον Ηχώ 99,8

Εξιτήριο έλαβαν 3 εκ των 7 νοσούντων με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στην κλινική covid το Νοσοκομείου Σητείας και αυτό είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση. Οι λοιποί 4 εξακολουθούν να νοσηλεύονται ευτυχώς με ήπια συμπτώματα και τους ευχόμαστε περαστικά και άμεσα να λάβουν και εκείνοι εξιτήριο. Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος ΠΠ Δήμου Σητείας κ. Γ. Αϊλαμάκης.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια αναστάτωση στην περιοχή του Παλαικάστρου μετά την παύση των rapid test στα οποία υποβλήθηκε ένα μέρος των κατοίκων. Όσοι δεν έκαναν τεστ προβληματίζονται εάν τελικά είναι και εκείνοι θετικοί ή όχι, εάν μπορούν να μετακινηθούν να πάνε στο χωράφι ή να πάνε να ψωνίσουν τα απαραίτητα. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποιοι είναι οι θετικοί ώστε να βοηθηθούν, να τους παρασχεθούν είδη πρώτης ανάγκης ή ότι άλλο χρειάζονται. Μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο ένας φόβος που είναι αδικαιολόγητος. Ζητάμε λοιπόν να γίνουν τεστ σε όλους τους κατοίκους. Επιπλέον ένα ξενοδοχείο ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης. Αλλά και να γίνει ενημέρωση για το ποιοι νοσούν ώστε να τους βοηθήσουμε, καλοπροαίρετα πάντα, σημείωσε ο αντιδήμαρχος. Πρόσθεσε ότι εξετάζουν σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας τη δυνατότητα να γίνουν με εθελοντή γιατρό τα τεστ γιατί δεν προβλέπεται να διατεθεί γιατρός από το Νοσοκομείο σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από την 7ηΥΠΕ. Η κα Λ. Μπορμπουδάκη αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή και δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν να γίνουν τα τεστ μέσα από το αυτοκίνητο. Επίσης δεν προβλέπεται η διενέργεια των τεστ μέσω του γιατρού εργασίας του Δήμου Σητείας.

Ως προς τα όσα ακούγονται για κρούσματα μέσα στην πόλη της Σητείας είπε ότι και εκείνος ακούει τα σχόλια αυτά όμως αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις γιατί κάποιος μπορεί να πάει σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τώρα δεν νοσηλεύεται κάποιο επιπλέον άτομο πέραν των προαναφερόμενων. Τέλος σε ότι αφορά τα σχολεία θα ανοίξουν παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο.