Ανήσυχη η εκπαιδευτική κοινότητα του Λασιθίου για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα

8:08 π.μ. - Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022
08:01 π.μ. - Τετ, 05/08/2022
Image: Ανήσυχη η εκπαιδευτική κοινότητα  του Λασιθίου για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η Μαρία Στρατάκη, υπεύθυνη covid στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λασιθίου

Με νέα μέτρα θα επιστρέψουν στις 10 Ιανουαρίου εκπαιδευτικοί και μαθητές μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν προβλέπονται, τρία self test αντί για δύο, την βδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, για όλους . Επίσης δύο rapid και τρία self test οι ανεμβολίαστοι μαθητές και εκπαιδευτικοί σε περίπτωση κρούσματος. Και τρία self test οι εμβολιασμένοι αν παρουσιαστεί κρούσμα στην τάξη.

Η υπεύθυνη covid στην Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευση του νομού Λασιθίου κα Μαρία Στρατάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία. Αφενός μεν γιατί πολλοί εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν από τον τόπο κατοικίας τους όπου είχαν μεταβεί λόγω διακοπών και θα επιστρέψουν στο σχολείο με τη διενέργεια ενός μόνο self test . Ένας ακόμα προβληματισμός έχει να κάνει με τους μαθητές που επίσης επιστρέφουν με self test όμως εδώ τίθενται διάφορα ερωτήματα όπως για παράδειγμα εάν τελικά γνωρίζουν οι γονείς να κάνουν σωστά το τεστ στο παιδί ώστε το αποτέλεσμα να είναι ασφαλές. Επιπλέον δεν άλλαξε κάτι ως προς το ποσοστό κρουσμάτων με βάση το οποίο θα κλείνει ένα τμήμα καθώς παραμένει το 50% + 1.

Σε κάθε περίπτωση τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα όπως άλλωστε ανακοινώθηκε. Το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση θα φανεί στην πορεία. Είναι χρήσιμο να επισημανθεί για μια ακόμα φορά η αναγκαιότητα σωστής διενέργειας των τεστ και βέβαια να μην ξεχνάμε την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, τόνισε μεταξύ άλλων η κα Στρατάκη.