Ανεμογεννήτριες - Οροπέδιο Λασιθίου: Συνάντηση Θραψανιώτη με τον πρόεδρο του Συλλόγου Οροπεδιωτών

8:09 π.μ. - Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022
08:02 π.μ. - Τρί, 08/09/2022
Image: Ανεμογεννήτριες - Οροπέδιο Λασιθίου: Συνάντηση Θραψανιώτη με τον πρόεδρο του Συλλόγου Οροπεδιωτών

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη με θέμα την διαμαρτυρία για τις ανεμογεννήτριες στο Οροπέδιο Λασιθίου

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών σε περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Οροπεδιωτών Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου «ΔΙΑΣ», Γιώργος Μπελούκας, σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 7/2/2022 με τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, του παρέδωσε Ψήφισμα - Διαμαρτυρία για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε προστατευόμενες τοποθεσίες με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, χαρακτηρισμένες ως «τόπος κοινοτικής σημασίας» και «ζώνη ειδικής προστασίας». Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Νίκος Αφορδακός, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς και η Μαρία Βάρδα, συντονίστρια της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου.

Στο ψήφισμα τα μέλη του συλλόγου εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από τις γιγάντιες παρεμβάσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ζωή των άγριων πουλιών.

Ο βουλευτής συμμερίζεται την ανησυχία τους, αφού το ειδικό χωροταξικό δεν έχει προχωρήσει και με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση θα καταστραφεί ότι πράσινο υπάρχει όπως και κάθε είδους ζωή, φυτική και ζωική λόγω των συνθηκών που θα προκύψουν από αυτές της παρεμβάσεις στο περιβάλλον με την εγκατάσταση των τεράστιων ανεμογεννητριών (τεράστιοι δρόμοι σε παρθένα βουνά, μεγάλες ποσότητες μπετόν κ.α.)

Σε κάθε περίπτωση, οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αντισταθούν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος του τόπου τους και στον κίνδυνο απαξίωσης της ζωής τους .