Ανεξέλεγκτη βόσκηση :Με πούλμαν και ιδιωτικά αυτοκίνητα στα δικαστήρια της Νεάπολης κάτοικοι της Καλαμαύκας

10:48 π.μ. - Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024
10:09 π.μ. - Δευ, 02/48/2024
Image: Ανεξέλεγκτη βόσκηση :Με πούλμαν και ιδιωτικά αυτοκίνητα στα δικαστήρια της Νεάπολης κάτοικοι της Καλαμαύκας

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμαύκας κα Ειρήνη Μπιλανάκη, μίλησε τον Ηχώ 99,8 με αφορμή την ανεξέλεγκτη βόσκηση αιγοπροβάτων στην περιοχή της Καλαμαύκας η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ανάμεσα σε βοσκούς και κατοίκους.

Σύμφωνα με την κα Μπιλανάκη, η υπερβόσκηση έχει ξεκινήσει από την αρχή του καλοκαιριού με αποτέλεσμα να έχουν λεηλατηθεί οι περιουσίες των κατοίκων(αμπέλια, περβόλια, ελαιόδεντρα). Η ίδια είχε απευθυνθεί παλαιότερα στην Εισαγγελία Λασιθίου ώστε να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση της υπερβόσκησης η οποία, όπως ανέφερε η κα Μπιλανάκη, χειροτερεύει κάθε χρόνο.

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι να αναλάβουν οι αρχές τις ευθύνες τους και να τηρήσουν τον νόμο. Να μπουν δηλαδή οι παράνομοι βοσκοί στη θέση τους με νόμιμα μέσα και να πληρώνονται οι ζημιές. Γι’ αυτό και σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής θα μαζευτούν στην κεντρική πλατεία της Καλαμαύκας από όπου θα μεταβούν με πούλμαν και ιδιωτικά αυτοκίνητα στην Νεάπολη όπου θα ζητήσουν από την Εισαγγελία Λασιθίου το αυτονόητο.

Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικές μέρες μετά από συνέλευση στην κοινότητα της Καλαμαύκας, οι κάτοικοι με την βοήθεια των ΤΑΕ και παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας μάζεψαν περίπου διακόσια αιγοπρόβατα τα οποία βρίσκονταν σε ιδιωτικές περιουσίες.

Κλείνοντας, η κα Μπιλανάκη ανέφερε ότι όλοι μπορούν να συνυπάρξουν αρκεί να υπάρχει θέληση και αμοιβαίος σεβασμός. 

Ακούστε παρακάτω την πρόεδρο της Καλαμαύκας