Ανδρουλάκης :Αύριο η πρώτη σύμβαση για μεταφορά μαθητών με το ΚΤΕΛ

12:10 μ.μ. - Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024
12:09 μ.μ. - Τετ, 11/10/2024
Image: Ανδρουλάκης :Αύριο  η πρώτη σύμβαση για μεταφορά μαθητών με το ΚΤΕΛ

Στο μουσικό σχολείο Λασιθίου για τον Αγιασμό ο Αντιπεριφερειάρχης

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά καλημέρισε ο κ. Γ. Ανδρουλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, τους μαθητές από τον αέρα του Ηχώ 99,8 με την ελπίδα ότι το πρώτο κουδούνι θα σηματοδοτήσει την επιτυχία των στόχων και τις προσδοκίες των μαθητών αλλά και όλων μας για ένα καλύτερο αύριο.

Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για το κομμάτι τις μετακίνησης των μαθητών από και προς τα σχολεία και όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ανδρουλάκης, η μεγάλη σύμβαση με τον ανάδοχο για την μεταφορά των μαθητών θα υπογραφεί αύριο και είναι στο ύψος των τεσσάρων περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Οι προσδοκίες που έχει η Περιφέρεια για την εξυπηρέτηση των μαθητών είναι η μετακίνηση να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο. Τόσο για το Μουσικό Σχολείο του Καβουσίου όσο και για τους μαθητές που έρχονται από ορεινά χωριά ή απομακρυσμένες περιοχές προσπαθούν να έχουν τις καλύτερες προδιαγραφές. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ταξί και επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα, ανάλογα με τις συνθήκες και την αξιολόγηση που γίνεται υπηρεσιακά, να πληρώνεται η βενζίνη των γονιών αυτών των μαθητών.

Τόσο η Περιφέρεια όσο και ο κ. Ανδρουλάκης προσωπικά έχουν μία ευαισθησία για όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Η περιφέρεια Κρήτης έχει πάρει ένα ψήφισμα για τις συγχωνεύσεις τμημάτων. Αυτή η προσέγγιση από την Περιφέρεια Κρήτης έγινε στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο με ζητούμενο την ορθότερη εκπαιδευτική διάσταση και στόχο οι μαθησιακές δυνατότητες των μαθητών να είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο καθώς η καλύτερη επένδυση είναι τα παιδιά. Με μεγάλο λοιπόν αίσθημα ευθύνης, με αυτό το ψήφισμα είναι ουσιαστικά κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Αν και δεν έχουν κάποια ενημέρωση για τις συγχωνεύσεις είναι ένα θέμα που παρακολουθούν στενά και είναι εδώ για να δουν τι μπορούν να κάνουν ώστε να βοηθήσουν για μία καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης, παρόλο που ο θεσμικός τους ρόλος δεν τους δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης τέτοιων ζητημάτων.

Αμέσως μετά, θα παρευρεθεί στο Μουσικό Σχολείο το οποίο στηρίζει πάντα και για τα ζητήματα του οποίου είχαν υπηρεσιακή συνάντηση χθες καθώς είναι ένα σχολείο «κόσμημα» και χαίρονται που υπάρχει στο νομό μας, τόσο το ίδιο όσο και οι μαθητές του οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Κλείνοντας, είπε ότι η έννοια της στήριξης σε όλα τα σχολεία, στο μέτρο που μπορούν σαν περιφέρεια είναι γεγονός και θέλουν να συνεχίσουν. Επομένως, θέλουν να είναι δίπλα και σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Μέχρι στιγμής, η περιφέρεια δεν εμπλέκεται στο κτιριακό κομμάτι, ωστόσο στο μέτρο του δυνατού, εάν ζητηθεί να στηρίξουν κάποια προσπάθεια θα το εξετάσουν σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.