Ανατροπή στα όσα ξέραμε για την 4η δόση: Νέο εμβόλιο ξανά από Σεπτέμβριο

1:11 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022
01:02 μ.μ. - Δευ, 14/11/2022
Image: Ανατροπή στα όσα ξέραμε για την 4η δόση: Νέο εμβόλιο ξανά από Σεπτέμβριο

Από Σεπτέμβριο σε επικαιροποιημένη δόση εμβολίου και όχι σε τέταρτη, λέει ο Βασιλακόπουλος διευκρινίζοντας ότι θα κάνουμε ότι ακριβώς κάνουμε και με την γρίπη

«Λιγότερο αποτελεσματικό το εμβόλιο» απέναντι στις νέες μεταλλάξεις, διαπιστώνει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και αποκαλύπτει τη μεγάλη ανατροπή σε όσα πρέπει να αναμένουμε τους επόμενους μήνες για τον εμβολιασμό.

«Το εμβόλιο παραμένει το κυριότερο εργαλείο, ο ιός αλλάζει άρα το εμβόλιο γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό μέχρι να επικαιροποιηθεί και να περιλαμβάνει όλες τις μεταλλάξεις» ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Τόνισε δε πως «το εμβόλιο είχε αδιανόητα υψηλή κάλυψη τους πρώτους έξι με επτά μήνες», ενώ εξέφρασε την άποψη πως «από Σεπτέμβριο οι άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα θα πάμε σε επικαιροποιημένη δόση και όχι σε τέταρτη από το υπάρχον εμβόλιο». «Όπως ακριβώς κάνουμε με τη γρίπη» σχολίασε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ελπίδα να βγει εμβόλιο αποτελεσματικό έναντι σε όλους τους κοροναϊούς και λίγο μακρύτερα στο μέλλον αναμένεται εμβόλιο που «θα πιάνει» και γρίπη και κοροναϊό.

«Τα πάμε καλύτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες»

Η Ελλάδα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα δύο, είπε ο κ Βασιλακόπουλος, προσθέτοντας ότι τα πάμε καλύτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η θνητότητα ανά εκατομμύριο δείχνει αναλογικά 350 θανάτους στην Ελλάδα και 2.800 στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή 400 νεκρούς παραπάνω από εμάς ανά εκατομμύριο, και αυτό σημαίνει ότι εμβολιαστικά εμείς τα πήγαμε καλύτερα, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

in.gr