Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου χωρίς κατεδαφίσεις η πρόταση της Κ. Σπυριδάκη

11:36 π.μ. - Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Τρί, 27/36/2024
Image: Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου χωρίς κατεδαφίσεις η πρόταση της Κ. Σπυριδάκη

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας από την βουλευτή ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Λασιθίου, Κατερίνα Σπυριδάκη

Η κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Λασιθίου, αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του Ηχώ 99,8 σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση που η ίδια επεξεργάστηκε για το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας.

Το master plan το οποίο προτείνει έχει τίτλο «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας». Η ίδια απευθύνθηκε στα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μια γενική πρόταση ώστε να μπορούν να την υιοθετήσουν σε μελλοντικό χρόνο κι άλλες περιοχές με παρόμοια προβλήματα.

Στόχος της αποτελεί να έχουν λυθεί κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα μέχρι τον Οκτώβρη και να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την ανάπλαση.

Ουσιαστικά θα πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή από τα προαναφερθέντα υπουργεία η οποία θα υιοθετήσει την συγκεκριμένη πρόταση και θα προβεί στην ένταξη της ανάπλασης σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Αυτή η επιτροπή θα πρέπει να συνεργαστεί με μια μικρότερη επιτροπή η οποία θα συσταθεί από την δημοτική αρχή η οποία θα αποτελείται από την κτηματική υπηρεσία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο. Η κ. Σπυριδάκη μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν αρκετά προγράμματα ΕΣΠΑ στα οποία θα μπορούσε να ενταχθεί η ανάπλαση της παραλιακής της Ιεράπετρας.

Η κ. Σπυριδάκη τόνισε πως δεν έχει ουσία να κατεδαφίσουμε τα αυθαίρετα απλά για να εφαρμόσουμε τον νόμο αλλά πρέπει να υπάρχει πρόνοια για να εξασφαλιστεί το μέλλον της πόλης μας ώστε να μην σβηστεί από τον τουριστικό χάρτη. «Η αναστολή δεν έχει νόημα αν απλώς γίνει παύση του χρόνου και βρεθούμε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο.»