Αναντιστοιχίες ανάμεσα στα στοιχεία της Πυροσβεστικής και σε καταθέσεις μαρτύρων

9:25 π.μ. - Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018
09:09 π.μ. - Σάβ, 08/25/2018
Image: Αναντιστοιχίες ανάμεσα στα στοιχεία της Πυροσβεστικής και σε καταθέσεις μαρτύρων

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία 24ωρα έχει ήδη γίνει από την Πυροσβεστική μία πρώτη αποτύπωση των ενεργειών, οι οποίες αποκλίνουν από όσα έχουν επισήμως κατατεθεί δια στόματος μαρτύρων στην Εισαγγελία

Αναντιστοιχίες μεταξύ στοιχείων από το αρχείο της Πυροσβεστικής και όσα έχουν καταθέσει μάρτυρες φέρνεται να έχουν προκύψει από την έως τώρα έρευνα για τις πυρκαγιά στο Μάτι.
 
Η ώρα που οι επικεφαλής αξιωματικοί του Σώματος – αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής – ενημερώθηκαν για την έναρξη της φωτιάς και ο ακριβής χρόνος ανταπόκρισής τους στο συμβάν διαφέρουν από τους πραγματικούς.
 
Η εφημερίδα αναφέρει πως επισήμως η Εισαγγελία Πρωτοδικών και ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής που έχει οριστεί ως δικαστικός πραγματογνώμονας επρόκειτο να παραλάβουν την Τετάρτη, το ηλεκτρονικό αρχείο όπου καταγράφονται οι επικοινωνίες των στελεχών της Πυροσβεστικής. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται οι κινήσεις του στόλου των οχημάτων τις κρίσιμες ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.
 
Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία 24ωρα έχει ήδη γίνει από την Πυροσβεστική μία πρώτη αποτύπωση των ενεργειών, οι οποίες αποκλίνουν από όσα έχουν επισήμως κατατεθεί δια στόματος μαρτύρων στην Εισαγγελία.
 
Φαίνεται δηλαδή πως υπάρχουν αξιωματικοί που ενώ ενημερώθηκαν άμεσα για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στο σχετικό αρχείο εμφανίζονται να ειδοποιήθηκαν αρκετή ώρα αργότερα ενώ κάποιοι άλλοι εμφανίζονται να μεταβαίνουν στο μέτωπο έως και μία ώρα μετά την πραγματική.
 
 
in.gr