Αναγνώριση του Καλλικράτη Χανίων ως μαρτυρικό χωριό

6:46 μ.μ. - Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
06:03 μ.μ. - Σάβ, 10/46/2018
Image: Αναγνώριση του Καλλικράτη Χανίων ως μαρτυρικό χωριό

Την αναγνώριση του Καλλικράτη Χανίων ως μαρτυρικό χωριό σηματοδότησε η σημερινή παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

 
Την αναγνώριση του Καλλικράτη Χανίων ως μαρτυρικό χωριό σηματοδότησε η σημερινή παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και η κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο πεσόντων του Καλλικράτη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων. 
Νωρίτερα τελέστηκε δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στον  Ιερό Ναό Παναγίας στον Καλλικράτη Σφακίων. Ακολούθησε η Απόδοση Τιμών από στρατιωτικό Αθήνα, η Επιμνημόσυνη Δέηση και η Κατάθεση Στεφάνου από τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Μετά τον εθνικό ύμνο χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Σφακίων Ιωάννης Ζερβός που ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την παρουσία του και τόνισε την ιστορική προσφορά των αδούλωτων Σφακίων στους αγώνες της Κρήτης και του έθνους. Στα ιστορικά γεγονότα αναφέρθηκε στην Ομιλία του ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρα Γεώργιος Καλογεράκης με θέμα «Τον Καλλικράτη καίουνε Γερμανικά φουσάτα…»
Ακολούθησε τραγούδι από την ριζίτικη ομάδα Ασφένδου και Παραδοσιακό πεντοζάλι από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο «Τα Σφακιά». 
«Τιμούμε σήμερα εδώ στον Καλλικράτη τη μνήμη την ιερή μνήμη εκείνων οι οποίοι έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στις 8 Οκτωβρίου 1943. Τιμούμε τη μνήμη τους και διδασκόμαστε απ’ αυτό. Να τιμούμε τη μνήμη σημαίνει πρωτίστως να μην ξεχνάς», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος στη δήλωση του. 
Το πρόγραμμα συνεχίζεται σε λίγο στο Δημαρχείο Σφακίων με την αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη.