Ανάγκη για άμεση μεταστέγαση του ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου Ιεράπετρας

10:26 π.μ. - Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018
10:08 π.μ. - Σάβ, 11/26/2018
Image: Ανάγκη για άμεση μεταστέγαση του ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου Ιεράπετρας

Να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών και Ειδικού Επιστημονικού και Βοηθητικού Προσωπικού ζητά ο Σύλλογος "Μαρία Λιουδάκη"

Την αναγκαιότητα να μεταστεγαστεί το ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο Ιεράπετρας σε άλλο χώρο επισημαίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιεράπετρας ΄΄ Μαρία Λιουδάκη ΄΄ κ. Γιάννης Πασπαράκης. Τονίζει ότι το κτίριο που στεγάζεται τώρα το σχολείο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα ως προς τις κτιριακές υποδομές  (τάπητας, αύλειος χώρος,  ρωγμές κ.α. ). Επιπλέον επειδή στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το ΕΕΕΕΚ κρίνεται ότι δεν μπορούν να συστεγάζονται και να έχουν τον ίδιο αύλειο χώρο παιδιά ηλικίας από 4 εως 24 ετών. Ο κ. Πασπαράκης πρόσθεσε ότι εκτός από το κτιριακό,  το σχολείο αντιμετωπίζει και μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη Εκπαιδευτικών , Ειδικού  Επιστημονικού  και Ειδικού  Βοηθητικού  Προσωπικού.  Ανέφερε ότι στο σχολείο φοιτούν 14 παιδιά με μόλις δυο εκπαιδευτικούς  και λειτουργούν 2 τμήματα ενώ θα έπρεπε να λειτουργούν 4. Θέλοντας μάλιστα ως Σύλλογος να αναδείξουν τη σημασία της Ειδικής Αγωγής για την Εκπαίδευση κατά την αυριανή πανελλαδική  κινητοποίηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  θα γίνει συγκέντρωση μπροστά από το Ειδικό Σχολείο & Ειδικό Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας στις 10:00 το πρωί. Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στα αιτήματα της αυριανής κινητοποίησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών τα οποία είναι :
 
-μόνιμους, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της
 
δημόσιας εκπαίδευσης,
 
-14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και
 
εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,
 
- στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,
 
-εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,
 
-μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για
 
το δημοτικό σχολείο,
 
-αύξηση δαπανών για την παιδεία,
 
-υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μάλιστα θα γίνει κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης
 
 Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρενέβη η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας κα Μαρία Ρουμελιωτάκη η οποία επιβεβαίωσε και από την πλευρά της τα  κτιριακά προβλήματα του σχολείου το οποίο είχε επισκεφθεί το προηγούμενο διάστημα. Ανέφερε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες βελτίωσης των υποδομών και πρόσθεσε παρεμβάσεις θα γίνουν και μέσω του προγράμματος ΄΄Φιλόδημος΄΄. Όσο για την μεταστέγαση του σχολείου  μετέφερε πρόταση του Δημάρχου κ. Καλαντζάκη σύμφωνα με την οποία το σχολείο θα μπορούσε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις , το ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο να μεταφερθεί στο κτίριο που στεγάζεται τώρα το 7ο Νηπιαγωγείο το οποίο την επόμενη σχολική χρονιά θα μεταφερθεί στο υπό κατασκευή νέο κτίριο.
 
 
 
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:




φωτο αρχείου