Αναγκαίες οι βελτιώσεις σε ράμπες για ΑμεΑ στην Ιεράπετρα

12:29 μ.μ. - Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020
12:07 μ.μ. - Παρ, 31/29/2020
Image: Αναγκαίες οι βελτιώσεις σε ράμπες για ΑμεΑ στην Ιεράπετρα

Η Γραμματέας του Συλλόγου ΑμεΑ Κατερίνα Σουργιαδάκη στον Ηχώ 99,8

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Ιεράπετρας ¨Γεώργιος Σουργιαδάκης» συναντήθηκε πρόσφατα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Με αφορμή τη συνάντηση η Γραμματέας του Συλλόγου κα Κατερίνα Σουργιαδάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το νέο κτίριο όπου θα φιλοξενηθεί το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ μια σημαντική δομή για την Ιεράπετρα που περιμένουν να λειτουργήσει ώστε τα παιδιά να μπορούν δημιουργικά, να απασχολούν τον χρόνο τους.

Ένα άλλο θέμα ήταν το seatrac που διευκολύνει άτομα με αναπηρία να προσεγγίσουν στην παραλία το οποίο όμως όπως φαίνεται δεν θα καταστεί εφικτό να λειτουργήσει φέτος. Ωστόσο σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στη συνάντηση, ο Δήμος κάνει προσπάθειες ώστε να προμηθευτεί επιπλέον τέτοιους μηχανισμούς για να τοποθετηθούν σε περισσότερες παραλίες.

Επίσης συζητήθηκαν οι ράμπες ΑμεΑ με την επισήμανση από πλευράς συλλόγου ότι κάποια σημεία σε πεζοδρόμια δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και χρήζουν παρεμβάσεων. Ο σύλλογος θα καταγράψει τα σημεία αυτά ώστε ο Δήμος στη συνέχεια να προχωρήσει σε απαιτούμενες ενέργειες διευκόλυνσης μετακίνησης.

Η κα Σουργιαδάκη σχολίασε στο σημείο ότι ήταν ιδιαίτερα θετικό που οι χώροι στάθμευσης ΑμεΑ χρωματίστηκαν με έντονο χρώμα και είναι περισσότερο διακριτές καλώντας τους πολίτες να σέβονται τις θέσεις αυτές και επιπλέον να μην κλείνουν τις ράμπες μπροστά από τα πεζοδρόμια.