Αναγκαία η στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας

5:24 μ.μ. - Κυριακή, 1 Μαΐου 2016
05:05 μ.μ. - Κυρ, 01/24/2016
Image: Αναγκαία η στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιεράπετρα ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Ν. Λασιθίου κ. Εμμ. Θραψανιώτης συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας κ. Γαϊτανάκη Ιωάννη.

Ο τελευταίος ενημέρωσε τον βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες στο Νομό Λασιθίου, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα μετά την επανασύσταση του θεσμού από τον Μάιο του 2015 με το Νόμο 4325, παραδίδοντας του και σχετικό υπόμνημα.
 
«Δυστυχώς»,δήλωσε ο κ. Γαϊτανάκης, «η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας έγινε με πολλά προβλήματα κυρίως στον τομέα της υποστελέχωσης, αφού σε πανελλήνιο επίπεδο επέστρεψε μόνο το 30% των Δημοτικών Αστυνομικών, που υπηρετούσαν προ κατάργησης. Να σημειωθεί ότι είναι κρίμα εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό να υπηρετεί καταναγκαστικά σε “ξένες” υπηρεσίες και να εκτελεί αλλότρια καθήκοντα από αυτά που εκπαιδεύτηκε και για τα οποία οικειοθελώς προσελήφθη.
 
Ιδιαίτερα ζητάμε από τον κ. Θραψανιώτη να στηριχτεί η Τροπολογία, η οποία είχε κατατεθεί στη Βουλή στο νομοσχέδιο με τα μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου -παράλληλο πρόγραμμα- στις 17 Δεκεμβρίου 2015 και ήταν προς συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου και δίνεται η δυνατότητα στο πλαίσιο της κινητικότητας να επιστρέψουν οι δημοτικοί αστυνομικοί από τα σωφρονιστικά καταστήματα».
 
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
anatolh.com