Αναγέννηση: Γήπεδα ερμητικά κλειστά - Μια σχέση λατρείας και η καραντίνα στη μέση!

2:36 μ.μ. - Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Τετ, 14/36/2020
Image: Αναγέννηση: Γήπεδα ερμητικά κλειστά - Μια σχέση λατρείας και η καραντίνα στη μέση!

Οι προσπάθειες της Αναγέννησης για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα !

Η ελληνική αλλά και παγκόσμια ζωή πλήττεται από την πανδημία, εδώ και αρκετούς μήνες και φυσικά δεν εξαιρείται ο χώρος του ποδοσφαίρου. Οικονομικά όλοι οι τομείς αιμορραγούν λόγω του covid – 19, φυσικά δεν εξαιρείται και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η σχέση λατρείας κόσμου και ομάδας διεκόπη βίαια και απότομα από την πανδημία πριν 7 μήνες. Ανάμεσά τους μια καραντίνα.

Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τους φιλάθλους του. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον κόσμο του. Αλλά και ο κόσμος, έχει ανάγκη να απολαύσει αυτό που του έχει λείψει, αυτό που αγαπάει τόσο πολύ.

Τα γήπεδα άδειασαν ξαφνικά . Ο 12ος παίκτης δεν υπάρχει πια από τον Μάρτιο του 2020. Και ο 12ος παίκτης , δεν είναι απλά ένας παίκτης, είναι το οξυγόνο της ομάδας, το οξυγόνο του κάθε σωματείου.

Μάθαμε να ζούμε με τα μέτρα τόσους μήνες σε όλες τους τομείς της ζωής μας, γιατί να μην μάθουμε να ζούμε με μέτρα και εντός γηπέδων, μέχρι να τελειώσει η πανδημία;

Ως εκ του τούτου, θεωρούμε ακραίο, να μην μπορούμε να έχουμε κόσμο στα γήπεδα με τα απαραίτητα μέτρα. Θεωρούμε υπερβολή και ακραίο να είναι γεμάτοι εσωτερικοί χώροι ή οι παραλίες και να μην μπορούν να μπουν 100 ή 200 ή 300 άτομα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σε ανοιχτό χώρο , όπως είναι ένα γήπεδο και μάλιστα είναι ένας ελεγχόμενος εξωτερικός χώρος ,όπου με ευθύνη του κάθε σωματείου, θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ( μάσκες, άδεια καθίσματα μεταξύ καθίμενων, αποστάσεις, κτλ) .

Ο κόσμος μπορεί να μπει στα γήπεδα και πρέπει να μπει. Οι αρμόδιοι είναι αναγκαίο να καταλάβουν , ότι ο κόσμος είναι καλύτερο να μπει οργανωμένα και με μέτρα μέσα στο γήπεδο και με ευθύνη των ομάδων, με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, παρά να μαζεύονται έξω από το γήπεδο , χωρίς μέτρα. Ευκαιρία να γίνουν συνήθειες οι καλύτερες συμπεριφορές μέσα στο γήπεδο.

Η απουσία θεατών στα γήπεδα στερεί σε εμάς τις μικρές ερασιτεχνικές ομάδες το χειροκρότημα, την τόνωση των παικτών, που είναι ο βασικός πυλώνας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αφού παίκτες και προπονητές σε πολλά σωματεία δεν έχουν απολαβές, η αμοιβή τους είναι το χειροκρότημα και η αναγνώριση.

Επίσης βασικός οικονομικός πόρος για τα σωματεία της Γ Εθνικής , είναι οι θεατές, καθώς δεν υπάρχουν έσοδα από τηλεοπτική μετάδοση αγώνων, ούτε έχουν χορηγούς μεγάλες εταιρείες. Με την πανδημία να έχει χτυπήσει όλα τα επαγγέλματα , είναι δύσκολη και η εύρεση χορηγών φέτος.

Τα έσοδα των ομάδων φέτος αν τα γήπεδα μείνουν χωρίς θεατές θα είναι στο μηδέν, ενώ τα έξοδα σταθερά θα τρέχουν , χωρίς να έχει γίνει κάποια πρόβλεψη για μείωση των εξόδων για τη Γ΄ Εθνική. Ήδη είδαμε πολλές ομάδας να μην δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Οι θέσεις μας είναι θέσεις και προβληματισμοί όλων των σωματείων.

Ως σωματείο ζητάμε:

Να εξεταστεί ξανά η απόφαση για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδά στη Γ΄Εθνική και ειδικότερα στο νησί μας, αφού τα κρούσματα έχουν ελαττωθεί στο ελάχιστο.

Η παρουσία κόσμου στα γήπεδα να αντιστοιχεί στο 40% ή 50% της πληρότητας των θέσεων και η κάθε ομάδα να έχει την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων.

Να καλυφθούν από το κράτος ή την περιφέρεια τα έξοδα μετακίνησης και διαιτησίας του κάθε σωματείου.

Ευχόμαστε πρώτα από όλα υγεία σε όλους και γρήγορα η χώρα μας, να διαφύγει το κίνδυνο της πανδημίας, για να επιστρέψουμε γρήγορα σε μια κανονικότητα. Ευχόμαστε και προσδοκούμε να συζητηθεί ξανά η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προτάσεις μας.

Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.

Με εκτίμηση

Αναγέννηση Ιεράπετρας