Αναφορά Θραψανιώτη στη βουλή για τις λειτουργικές ανάγκες των ΟΤΑ

9:10 π.μ. - Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022
09:07 π.μ. - Παρ, 22/10/2022
Image: Αναφορά Θραψανιώτη στη βουλή για τις λειτουργικές ανάγκες των ΟΤΑ

Με αφορμή τη διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την υπ. αριθμ. 158/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Σε αυτήν εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια για την ετεροβαρή κατανομή της επιχορήγησης που προβλέφθηκε για τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων και την κάλυψη του διογκωμένου τους ενεργειακού κόστους.

Ο τρόπος κατανομής των οικονομικών πόρων, όχι με βάση τα κριτήρια που ισχύουν για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αναλογικά με το μέγεθος, τον πληθυσμό και τις δραστηριότητες τους, αλλά με κριτήρια ακατανόητα, αντί να χαροποιήσει τις δημοτικές αρχές, έχει δημιουργήσει εύλογες αντιδράσεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η άνιση αυτή κατανομή, θα διορθωθεί στην επόμενη επιχορήγηση, όπως ζητάει και το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα γίνουμε μάρτυρες μίας νέας λίστας «Πέτσα» για την διευκόλυνση αυτή τη φορά, δήμων που είναι πολιτικά προσκείμενοι στην Κυβέρνηση.

Αναλυτικά η αναφορά:

Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Άνιση η επιχορήγηση για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Δήμων».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την υπ. αριθμ. 158/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγίου Νικολάου Κρήτης, με την οποία σύσσωμο το Συμβούλιο διαμαρτύρεται για την άνιση κατανομή των πόρων που προβλέφθηκαν για τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων, οι οποίες αυξήθηκαν κατακόρυφα λόγω της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους.

Στην απόφαση τονίζεται πως η κατανομή της επιχορήγησης δεν πραγματοποιήθηκε με τα βάση τα κριτήρια που ισχύουν για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αναλογικά με το μέγεθός τους και ζητά η αδικία να αποκατασταθεί σε επόμενη κατανομή.

cretalive.gr