Αναφορά Θραψανιώτη για Κατάργηση Υποθηκοφυλακείων στο νομό Λασιθίου

1:19 μ.μ. - Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021
01:12 μ.μ. - Σάβ, 11/19/2021
Image: Αναφορά Θραψανιώτη για Κατάργηση Υποθηκοφυλακείων στο νομό Λασιθίου

Ακολουθεί η Αναφορά:

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε αναφορά προς τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης την Επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου σχετικά με την προοπτική άμεσης κατάργησης των άμισθων Υποθηκοφυλακείων Λασιθίου από 1/2/2022.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την μνημονιακή πολιτική κατάργησης υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες, χωρίς να έχουν υπάρξει τα μέσα και οι προϋποθέσεις που θα τις υποκαταστήσουν.

Ακολουθεί η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ.κ Υπουργούς

– Ψηφιακής Διακυβέρνησης

– Δικαιοσύνης

Θέμα: «Κατάργηση των άμισθων Υποθηκοφυλακείων του Νομού Λασιθίου»

Ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου στην οποία αναφέρεται ότι: « μέσω φημών και ανεπίσημων πληροφοριών φαίνεται να επισπεύδεται από 1/2/2022 η κατάργηση των άμισθων Υποθηκοφυλακείων και η ενσωμάτωση τους στο Κτηματολογικό Γραφείο Αγίου Νικολάου».

Ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετάσουν τα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του νομού Λασιθίου τόσο με την διασπορά των εμπλεκομένων επαγγελματιών στα τέσσερα αστικά κέντρα, όσο και με το χάος και την αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια ξαφνική κίνηση, όπως αυτή της κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Θραψανιώτης Εμμανουήλ