Αναφορά Θραψανιώτη για διάκριση σε βάρος τριτέκνων

7:12 π.μ. - Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
07:06 π.μ. - Πέμ, 24/12/2021
Image: Αναφορά Θραψανιώτη για διάκριση σε βάρος τριτέκνων

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, σχετικά με την Αναφορά που κατέθεσε μαζί με τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) για διάκριση σε βάρος τριτέκνων

Αναφορά προς το Υπουργείο Τουρισμού, κατατέθηκε σήμερα 22.6.2021 από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λασιθίου, κ. Μανόλη Θραψανιώτη, την οποία συνυπογράφει ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ηρακλείου.

Στην αναφορά μεταφέρονται οι διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) όσον αφορά την τοποθέτηση εξερχομένων από το Ειδικό Τμήμα Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Π.Α και την υπαγωγή τους στην ευεργετική διάταξη του άρθρου 162 παρ. 1 Ν.4662/2020.

Συγκεκριμένα, αντίθετα με τη διαταγή του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος ( παρ. 1.β της υπ’ αριθμ. 27162/ Φ. 20.1 / 11.5.2021) και την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 162,παρ. 1β. Ν. 4662/2020) που προβλέπουν πως οι εξερχόμενοι από το Ειδικό Τμήμα Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Π.Α και πατέρες τριών τέκνων, εξαιρούνται από τη μετάθεση και απόσπαση χωρίς να υποβάλλουν αίτηση και ως εκ τούτου πρέπει να τοποθετηθούν ως υπεράριθμοι στην Υπηρεσία που υπηρετούν έως σήμερα, οι τρίτεκνοι δεν συμπεριλήφθηκαν στις ευεργετικές διατάξεις των νόμων.

Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, το σφάλμα της Διοίκησης οφείλει να διορθωθεί άμεσα, καθώς η μη τήρηση των νόμων, δεν πλήττει μόνο την αξιοπιστία της Πολιτείας, αλλά καταστρατηγεί τα δικαιώματα της τρίτεκνης οικογένειας και την κοινωνική της προστασία.

Αναλυτικά η αναφορά:

Αθήνα 22-6-2021

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, με τον Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή Ηρακλείου καταθέτουν αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) με Θέμα την «Τοποθέτηση εξερχομένων από το Ειδικό Τμήμα Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Π.Α και υπαγωγή τους στην ευεργετική διάταξη του άρθρου 162 παρ. 1 Ν.4662/2020».

Ο σύλλογος διαμαρτύρεται, καθώς αντίθετα με τη διαταγή του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος ( παρ. 1.β της υπ’ αριθμ. 27162/ Φ. 20.1 / 11.5.2021) και την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 162,παρ. 1β. Ν. 4662/2020) που προβλέπουν πως οι εξερχόμενοι από το Ειδικό Τμήμα Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Π.Α και πατέρες τριών τέκνων, εξαιρούνται από τη μετάθεση και απόσπαση χωρίς να υποβάλλουν αίτηση και ως εκ τούτου πρέπει να τοποθετηθούν ως υπεράριθμοι στην Υπηρεσία που υπηρετούν έως σήμερα, οι τρίτεκνοι δεν συμπεριλήφθηκαν στις ευεργετικές διατάξεις των νόμων.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης

Βαρδάκης Σωκράτης