Αναβλήθηκε η δίκη Γιακουμάκη - «Κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτή η δίκη»

2:31 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019
02:08 μ.μ. - Παρ, 02/31/2019
Image: Αναβλήθηκε η δίκη Γιακουμάκη - «Κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτή η δίκη»

Γιατί αναβλήθηκε η δίκη Γιακουμάκη και τι δήλωσαν οι δικηγόροι

Αναβολή για τις 8 Απριλίου πήρε η δίκη για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη με κατηγορούμενους 9 Κρητικούς. Στη δικαστική αίθουσα, βρίσκονταν σήμερα και οι γονείς του Γιακουμάκη.
 
Η οικογένεια εξακολουθεί να βιώνει τον δικό της πόνο για τον χαμό του αγαπημένου της προσώπου ενώ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο πατέρας του Βαγγέλη,  Ανδρέας Γιακουμάκης εξακολουθεί να μην ξυρίζεται και να μην κόβει τα μαλλιά του σε ένδειξη πένθους.
Σήμερα, οι κατηγορούμενοι δεν προσήλθαν, αλλά εκπροσωπούνταν σύμφωνα με το typos-i.gr από τους δικηγόρους τους.
 
Το δικαστήριο οδηγήθηκε στην απόφαση της αναβολής της δίκης λόγω της απουσίας εννιά από τους 20 μάρτυρες. Από τους εννιά μάρτυρες, μόνο μία ήταν δικαιολογημένα απούσα. Το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στους υπόλοιπους οκτώ, ενώ έκρινε ότι η απουσία τουλάχιστον τεσσάρων μαρτύρων είναι κρίσιμη για τη δίκη, καθώς πρόκειται για τον συγκάτοικο του Γιακουμάκη και για συμφοιτητές.
«Κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτή η δίκη»
 
Ο ένας εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης, μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόνισε ότι «επιθυμία μας ήταν να γίνει αυτή η δίκη. Κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτή η δίκη», εννοώντας τους μάρτυρες. Ερωτώμενος για τους κατηγορούμενος, ανέφερε ότι «όλοι τους λυπούνται για την απώλεια του αγαπημένου τους φίλου». Πρόσθεσε δε ότι «η υπόθεση, όπως έχει στοιχειοθετηθεί, δεν είναι απόρροια του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας».
 
«Η οικογένεια ταλαιπωρείται»
 
Ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας σύμφωνα με το epiruspost.gr επανέλαβε ότι βιώνει μεγάλη ταλαιπωρία η οικογένεια και ότι το μόνο ζητούμενο πλέον στην υπόθεση αυτή είναι να λάμψει η αλήθεια. Η οικογένεια όπως είπε είναι πεπεισμένη ότι ο Βαγγέλης δεν αυτοκτόνησε, δεν είχε κανένα λόγο να κάνει κάτι τέτοιο και άποψή τους είναι ότι κάποιος ή κάποιοι τον σκότωσαν.
Κεντρική φωτογραφία: newsit
neakriti.gr