Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας

7:20 π.μ. - Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021
07:01 π.μ. - Παρ, 08/20/2021
Image: Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας

€2,2 εκατομμύρια η πρώτη υπογραφή σύμβασης για το 2021

Υπεγράφη, χθες 07.01.2021, μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και της αναδόχου εταιρείας, σύμβαση για την «Εκτέλεση αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας» παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας μετέβησαν στην περιοχή που πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο για επιτόπου διευκρινίσεις και λεπτομέρειες επί των διαδικασιών.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.195.000€ εντάσσεται στο Ε.Π. Κρήτη 2014-2020, άξονας 1&2 με τίτλο «Δράσεις Στρατηγικής ΟΧΕ στην ΠΕ Λασιθίου - Ομάδα Α» και αφορά την κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη 330m και την αναπλήρωση ακτής 300m στο παραλιακό μέτωπο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ξεκινάμε το 2021 με την υπογραφή μίας εργολαβικής σύμβασης που αφορά το μεγαλύτερο λιμενικό έργο των τελευταίων δεκαετιών στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Ιεράπετρας.

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην προστασία της παράκτιας ζώνης από τη διάβρωση που προκαλείται από την έντονη κυματική δράση και την αναβάθμιση της βιοποικιλότητας της παράκτιας περιοχής, ενώ η προσθήκη άμμου θα ξαναδημιουργήσει την παραλία που υπήρχε στο παρελθόν η οποία είχε χαθεί λόγω των ρευμάτων.

Η πόλη της Ιεράπετρας θα αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά και αισθητικά με τεράστια τουριστικά και αναπτυξιακά οφέλη.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Λιμενικό Ταμείο» κ. Ασπραδάκη και τις Υπηρεσίες του Δήμου για τη συνεργασία που οδήγησε στην υπογραφή ενός ακόμα σπουδαίου έργου για την Ιεράπετρα».