Αλλάζει η γεύση της τομάτας;

7:48 π.μ. - Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
07:06 π.μ. - Τετ, 03/48/2020
Image: Αλλάζει η γεύση της τομάτας;

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Göttingen πραγματοποίησαν μελέτη για να αξιολογήσουν τους παράγοντες που πιθανόν να αλλάζουν τη γεύση της τομάτας μετά τη συγκομιδή

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Göttingen πραγματοποίησαν μελέτη για να αξιολογήσουν τους παράγοντες που πιθανόν να αλλάζουν τη γεύση της τομάτας μετά τη συγκομιδή.

Στην έρευνα συμμετείχαν έμπειροι και εκπαιδευμένοι γευσιγνώστες, ειδικοί στην αξιολόγηση της γεύσης των φαγητών που εξέτασαν τη γλυκύτητα, την οξύτητα και την χυμώδη αίσθηση των συγκεκριμένων φρούτων. Το ενδιαφέρον συμπέρασμα ήταν ότι δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερη διαφορά στη γεύση της ντομάτας ανάλογα με τον τρόπο αποθήκευσης.

Αυτό ωστόσο που έκανε τη διαφορά στη γεύση ήταν η ποικιλία της τομάτας. Το ζητούμενο λοιπόν σύμφωνα με τους ερευνητές είναι να καλλιεργηθούν νέες ποικιλίες πιο γευστικής τομάτας σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Larissa Kanski. Η ίδια συμπληρώνει ότι όσο μικρότερη είναι η διάρκεια αποθήκευσης (αναφερόμενη στη διαδικασία παραγωγής προτού οι τομάτες φτάσουν στην κουζίνα μας) τόσο το καλύτερο για τη γεύση και τα υπόλοιπα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της τομάτας. Όσο για τους καταναλωτές, ιδανικά, αν τις διατηρείτε εντός ψυγείου, μπορείτε να τις αφήνετε λίγο πριν τις κόψετε σε θερμοκρασία δωματίου.

olivemagazine.gr