Αλλαγή αντιδημάρχων στον Δήμο Ιεράπετρας – Αποχωρεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
Στη συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρθηκε στις ΒΑΠΕ, στην πηγή Μαλαύρα, στα θέματα υγείας και στις αλλαγές στη δημοτική αρχή.
Για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Εμμανουήλ Φραγκούλης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην πηγή Μαλαύρα, στις ΒΑΠΕ, στη χωροθέτηση της αρχαιολογικής συλλογής, αλλά και στις αλλαγές αντιδημάρχων.
Σε ό,τι αφορά την πηγή Μαλαύρα, ο Δήμαρχος στάθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας του νερού, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα και τις καλλιέργειες της περιοχής. Όπως ανέφερε, η μελέτη που παρουσιάστηκε δείχνει κατευθύνσεις και παρεμβάσεις που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αξιοποιείται περισσότερο καθαρό νερό και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, μέσα και στις συνθήκες λειψυδρίας που βιώνει η περιοχή.
Ο κ. Φραγκούλης αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που σχετίζονται με τον ταμιευτήρα Μπραμιανών, τα αντιπλημμυρικά έργα της Γρα Λυγιάς και το φράγμα Μύρτου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν έργα ζωής για την Ιεράπετρα. Όπως είπε, ο πρωτογενής τομέας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο νερό και για τον λόγο αυτό η υλοποίηση των έργων είναι αναγκαία, ώστε να ενισχυθεί η αγροτική παραγωγή και να στηριχθούν οι άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά στις καλλιέργειες.
Για το θέμα των ΒΑΠΕ, ο Δήμαρχος επανέλαβε την αντίθεση του Δήμου Ιεράπετρας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Θρυπτή, σημειώνοντας ότι ο Δήμος κινείται μαζί με άλλους δήμους και με νομική υποστήριξη. Όπως τόνισε, το ζήτημα δεν αφορά μόνο την Ιεράπετρα αλλά ευρύτερα τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αντιδρούν σε παρεμβάσεις που αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον χωρίς ουσιαστικό όφελος για τον τόπο.
Αναφορά έγινε και στη χωροθέτηση της αρχαιολογικής συλλογής, με τον Δήμαρχο να επισημαίνει ότι εξετάζεται χώρος του Δήμου στην περιοχή του περιφερειακού, όπου υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης για έναν τέτοιο σκοπό. Όπως είπε, το θέμα θα συζητηθεί θεσμικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιεράπετρας.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση της περιοχής του Μακρύ Γιαλού με ασθενοφόρο και προσωπικό για τη θερινή περίοδο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, καθώς η περιοχή βρίσκεται μακριά από το νοσοκομείο και έχει αυξημένες ανάγκες τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως είπε, η παρουσία ασθενοφόρου δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες.
Τέλος, ο κ. Φραγκούλης άφησε ανοιχτό το θέμα αλλαγών στους αντιδημάρχους, αναφέροντας ότι στόχος είναι η αξιοποίηση ανθρώπων που μπορούν να προσφέρουν στον Δήμο και στην τοπική κοινωνία. Όπως σημείωσε, η δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια σε πολλά ανοιχτά μέτωπα, με προτεραιότητα τα ζητήματα καθημερινότητας, υποδομών, νερού, πρωτογενούς τομέα και ανάπτυξης της Ιεράπετρας.