Άκρως επικίνδυνος ο δρόμος Μύρτος – Τέρτσα: Κάντε κάτι τώρα πριν είναι αργά, λέει ο πρόεδρος

11:26 π.μ. - Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Τρί, 29/26/2022
Image: Άκρως επικίνδυνος ο δρόμος Μύρτος – Τέρτσα: Κάντε κάτι τώρα πριν είναι αργά, λέει ο πρόεδρος

Δεν είναι το μοναδικό επικίνδυνο σημείο στο οδικό δίκτυο της περιοχής – Τι δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος Μύρτου Α. Παντελάκης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου κ. Αλέξανδρος Παντελάκης αναφορικά με το ενδεχόμενο νέων κατολισθήσεων σε διάφορα σημεία της περιοχής ειδικά στο οδικό δίκτυο Μύρτος Τέρτσα. Σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 εξέφρασε την ανησυχία ότι δεν αποκλείεται ειδικά τώρα τον χειμώνα με τις βροχοπτώσεις να σημειωθούν καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο και να προκληθεί κάποιο ατύχημα. Η ανησυχία γίνεται ακόμη πιο έντονη μετά το περιστατικό με την πτώση βράχου στην Αγία Φωτιά όπου έχασε τη ζωή της μια τουρίστρια.

Ο κ. Παντελάκης είπε ότι το έχει θέσει αρκετές φορές το θέμα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι αν δεν γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες και εργασίες προστασίας ίσως θα πρέπει ο διαδημοτικός δρόμος Μύρτος - Τέρτσα να κλείσει. Ήδη από την εποχή Δημαρχίας κ. Σήφη Αναστασάκη υπάρχει έγγραφο με το οποίο ζητούνται 350.000 ευρώ για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Κίνδυνος όμως υπάρχει και στον κεντρικό δρόμο Ιεράπετρα - Μύρτος ειδικά στη θέση Τρουλί και πριν την είσοδο στο χωριό, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται κατολισθήσεις όπου και εδώ απαιτούνται παρεμβάσεις, τονίζει ο πρόεδρος.

Ακούστε εδώ τον κ. Παντελάκη ο οποίος κάνει αναφορά σε ένα ακόμη θέμα που έχει να κάνει με μεταφορά μνημείου του χωριού σε άλλο σημείο, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να επεκταθεί περισσότερο καθώς είναι προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου.