Ακατάλληλο κρίθηκε το κτίριο του Ειρηνοδικείου Σητείας

10:02 π.μ. - Σάββατο, 1 Απριλίου 2017
10:04 π.μ. - Σάβ, 01/02/2017
Image: Ακατάλληλο κρίθηκε το κτίριο του Ειρηνοδικείου Σητείας

Zητούν την μεσολάβηση του Δήμου

Με την έλευση του νέου έτους, κατέφτασε και το πρώτο «δύσκολο» θέμα για την περιοχή του Δήμου Σητείας. Ο λόγος για το κτίριο του πρώην Επαρχείου, που στεγάζει το Ειρηνοδικείο Σητείας.
 
Για ακόμη μία φορά τις τελευταίες ημέρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων μοιάζει με έναν εγκαταλελειμμένο χώρο, ακατάλληλο προφανώς για την στέγαση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου.
 
Τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιοι, αφού έγινε αντιληπτό ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου -πλην της δικαστικής αίθουσας- στον χώρο αυτό ζητούν την μεσολάβηση του Δήμου. 
 
Το αρμόδιο δημόσιο ζητεί από το Δήμο -που δεν είναι ο αρμόδιος φορέας- να βοηθήσει για την εξεύρεση άλλου χώρου, για να μετεγκατασταθούν οι υπηρεσίες μέχρι να αντιμετωπιστεί το θέμα.
 
Και ασφαλώς είναι απαραίτητη η ομαλή λειτουργία του Ειρηνοδικείου στη Σητεία προς εξυπηρέτηση των πολιτών, η ασφάλεια των εργαζομένων, των εκπροσώπων του νόμου και των πολιτών που απευθύνονται στην υπηρεσία.
 
Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ: «Έχουμε ζητήσει την παραχώρηση με τη λογική να φτιάξουμε το κτίριο και να στεγαστούν φυσικά ακολούθως οι υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου που λειτουργούν και σήμερα. Και στα υπόλοιπα γραφεία να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου.
 
Θεωρώ όμως ότι η κοροϊδία έχει φτάσει στο απροχώρητο! Τόσα χρόνια προφορικά μας παραχωρούν το κτίριο, αλλά δεν έχει γίνει καμία γραπτή επιβεβαίωση. Μάλιστα πριν δύο εβδομάδες, που ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Λαντζανάκης είχε επισκεφθεί την ΕΤΑΔ, του απάντησαν ότι έχει χαθεί και ο σχετικός φάκελος με όλο το ιστορικό, τα στοιχεία σε ό,τι αφορά το κτίριο!
 
Αυτή είναι η σοβαρότητα με την οποία το δημόσιο αντιμετωπίζει τέτοιου είδους θέματα.
 
Αν είχαν γίνει αυτά που ζητάει τόσα χρόνια ο Δήμος, το κτίριο θα ήταν επισκευασμένο, θα ήταν ασφαλές και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για τη λειτουργία του δικαστηρίου, ούτε από πλευράς ασφάλειας και αισθητικής του κτιρίου.
 
Σαν επιστέγασμα όλης αυτής της κατάστασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο κτίριο είναι -το γεγονός που συνέβη αυτές τις ημέρες λόγω και των συνεχώς βροχοπτώσεων- να κριθεί στην ουσία το κτίριο ακατάλληλο για την παραμονή των διοικητικών υπαλλήλων του Ειρηνοδικείου. Και μάλιστα με σχετικό γραπτό αίτημα της ΕΤΑΔ ζητείται η εκκένωση του κτιρίου».
 
Πηγή
 
 anatolh.com