Άκαιρες οι δηλώσεις Πλακιωτάκη για τα νοσοκομεία του Λασιθίου

12:22 μ.μ. - Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024
12:03 μ.μ. - Τρί, 26/22/2024
Image: Άκαιρες οι δηλώσεις Πλακιωτάκη για τα νοσοκομεία του Λασιθίου

Τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα Ιεράπετρας και Σητείας σχολιάζουν τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Πλακιωτάκη σχετικά με το ότι είναι ανέφικτο να λειτουργήσουν τέσσερα πλήρη νοσοκομεία στο Λασίθι

Στις δηλώσεις του κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, Α' αντιπροέδρου της Βουλής, αναφορικά με τα νοσοκομεία του Λασιθίου, τοποθετήθηκαν στον Ηχώ 99,8 ο κ. Νίκος Καραμανωλάκης, μέλος της συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σητείας και η κ. Μαρία Κτιστάκη από την Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας.

Να θυμίσουμε ότι:

Ο κ. Πλακιωτάκης, σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ μετά την συνάντηση του με τους επιχειρηματίες Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου δήλωσε ότι για το ζήτημα της εξασφάλισης άρτια στελεχωμένου νοσοκομείου και ικανού να καλύψει τις ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας στον τοπικό πληθυσμό αλλά και στους τουρίστες, ιεραρχεί ως πρώτο και σημαντικότερο στη σειρά των αιτημάτων που έθεσε ο Σύλλογος υπόψιν του κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος απάντησε ότι "η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί μέσα από τη λειτουργική διασύνδεση και συνεργασία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Ν. Λασιθίου, αφού είναι ανέφικτο να λειτουργήσουν τέσσερα πλήρη νοσοκομεία". Η λύση, είπε, είναι η λειτουργία ενός νοσοκομείου με κεντρικό ρόλο και η εξειδίκευση των υπολοίπων. Επίσης είπε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων για τους νέους διοικητές των νοσοκομείων.

Ο κ. Καραμανωλάκης ανέφερε ότι είναι αντίθετος με την σκέψη αυτή και πως ο δήμαρχος Σητείας θα έπρεπε να είχε ήδη καταδικάσει δημόσια αυτή την δήλωση, η οποία γίνεται παραμονές της κινητοποίησης προφανώς με στόχο να λειτουργήσει αρνητικά για την έκβαση του συλλαλητηρίου.

-

Η κ. Κτιστάκη τόνισε πως διαφωνεί απόλυτα με την δήλωση του Α' αντιπροέδρου της Βουλής και υποστηρίζει πως ο σκοπός της δήλωσης ήταν να στραφεί η Ιεράπετρα και η Σητεία εναντίον του Αγίου Νικολάου και συνεπώς να μην είναι ενωμένες οι τρεις αυτές πόλεις στην κινητοποίηση της Πέμπτης 28ης Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά η συνεργασία ανάμεσα στις τρεις πόλεις του νομού είναι άρτια καθώς ο στόχος είναι κοινός.