Αιχμές των εργαζομένων του νοσοκομείου κατά ΜΜΕ και εξωθεσμικών φορέων

1:27 μ.μ. - Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020
01:12 μ.μ. - Τρί, 08/27/2020
Image: Αιχμές των εργαζομένων του νοσοκομείου κατά ΜΜΕ και εξωθεσμικών φορέων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για την μετακίνηση της πνευμονολόγου

Σχετικά με τις διαστάσεις που έχει πάρει το αίτημα ιατρού του νοσοκομείου Ιεράπετρας για ολιγόμηνη απόσπαση σε νοσοκομείο όμορου νομού, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία, ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τη συμπαράσταση του προς τη συνάδελφο για την δικαιολογημένη αναστάτωση που της έχει προκαλέσει ο δημόσιος διασυρμός της.

Ως συνδικαλιστικό σωματείο, ασφαλώς και δεν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε, ούτε καν να επιφέρουμε άποψη για το αν η απόσπαση αυτή είναι δόκιμη ή όχι.

Το νοσοκομείο μας, που υπάγεται στην 7η ΥΠΕ και ευρύτερα στο ΕΣΥ, είναι αυτό που διαθέτει τα αρμόδια όργανα, όπως κάθε δημόσια υπηρεσία, και λειτουργεί με σαφείς ελεγκτικούς μηχανισμούς που εμπεριέχουν πολυάριθμες δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε κάθε πράξη να διασφαλίζει, μέσα από πολλά ιεραρχικά στάδια την ασφαλή λειτουργία του.

Σαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου αισθανόμαστε αγανακτισμένοι που, για άλλη μια φορά, εσωτερικά ζητήματα της υπηρεσίας παίρνουν το δρόμο της δημοσιότητας και με την παρέμβαση εξωθεσμικών φορέων ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη, στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα σε πολύ πρώιμο στάδιο της διαδικασίας, άρα και αδικαιολόγητα.

Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεχής εμπλοκή των MME καθώς και αναρμόδιων φορέων και οργάνων επί εσωτερικών θεμάτων του νοσοκομείου, καλλιεργεί κλίμα ανασφάλειας τόσο στους πολίτες όσο και στους εργαζόμενους και καθιστά το νοσοκομείο, παρά την αντίθετη πεποίθηση τους, «μη ελκυστικό» σε πιθανούς υποψηφίους να εργαστούν σ’ αυτό.

Εδώ θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να θίξουμε τις περιπτώσεις αποσπάσεων υπαλλήλων, με σύνηθες κίνητρο την εντοπιότητα, λόγω εκλογής τους σε δημοτικά ή περιφερικά συμβούλια, οι οποίες γίνονται σαφώς με νόμιμες διαδικασίες, πλην όμως συνοπτικά κι αδιαπραγμάτευτα, και γιατί όχι, να τολμήσουμε να αιτηθούμε από τα αρμόδια όργανα τον επαναπροσδιορισμό τους, δεδομένου ότι αφήνουν δυσαναπλήρωτα κενά τα οποία δεν προβλέπεται να καλυφθούν.