Αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη βουλή για την Οφθαλμολογική Κλινική στο ΓΝΑΝ

9:14 π.μ. - Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Πέμ, 16/14/2023
Image: Αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη βουλή για την Οφθαλμολογική Κλινική στο ΓΝΑΝ

Από τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη

Σε συνέχεια της Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα την απόρριψη της παράτασης θητείας συγκεκριμένου ιατρού στο ΓΝΑΝ με συνέπεια το οριστικό κλείσιμο της Οφθαλμολογικής Κλινικής, o βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης επανήλθε με αίτημα κατάθεσης εγγράφων.

Συγκεκριμένα ζητείται από την κ. Υπουργό όπως καταθέσει την εισήγηση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την οποία επικαλέστηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης της  παραπάνω επίκαιρης ερώτησης.

Προκαλεί εντύπωση πώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις η Διοίκηση του Νοσοκομείου γνωμοδότησε για την μη αναγκαιότητα παράτασης της θητείας του ιατρού, όταν είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας  διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου και αποφάσεις της Ιατρικής υπηρεσίας και του Επιστημονικού Συμβουλίου, οι οποίες εισηγούνταν την παραμονή του για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της κλινικής του Νοσοκομείου. 

Αναλυτικά η αίτηση:

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Επιλεκτική́ απόρριψη παράτασης θητείας στο ΓΝΑΝ και κλείσιμο της Οφθαλμολογικής Κλινικής»

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης με Επίκαιρη Ερώτηση (αριθμ. Πρωτ. 506 , ημερ. Κατάθεσης 2/03/2013) η οποία συζητήθηκε  στις 10/03/2013, επανέφερε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στην Οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου. Στο πανθομολογούμενο και δίκαιο αίτημα να μην μείνει χωρίς γιατρό και κλείσει η Οφθαλμολογική Κλινική, υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες υγείας, η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα επικαλέστηκε εισήγηση του νοσοκομείου πως ουδέποτε το συγκεκριμένο τμήμα του λειτούργησε ως κλινική,  τονίζοντας ότι εξυπηρετούσε αμιγώς περιστατικά εξωτερικού ιατρείου και ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε εκεί χειρουργική επέμβαση,  όπως και ότι νοσηλεύτηκε ελάχιστος αριθμός ασθενών, επιρρίπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες στον ιατρό για την κατάσταση αυτή. 

Παρακαλείται στο πλαίσιο αυτό ο αρμόδιος Υπουργός να καταθέσει στο Σώμα

  • Την εισήγηση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, την οποία επικαλέστηκε η κ. Γκάγκα κατά την διάρκεια της συζήτησης της  παραπάνω επίκαιρης ερώτησης.