Αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και ήπιους ανέμους την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊωβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες.

9:19 π.μ. - Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024
09:09 π.μ. - Δευ, 02/19/2024
Image: Αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και ήπιους ανέμους την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον Γιάννη Αϊωβαλιωτάκη και τους Μετεολάτρες.

Αναλυτικά ο καιρός στην Ιεράπετρα ως την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 2/9 θα έχουμε ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά διαστήματα και μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ριπές των 3 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα είναι 55-75%.

Την Τρίτη 3/9 θα έχουμε ξανά ηλιοφάνεια με λιγότερες συννεφιές κυρίως προς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα είναι στους 24 βαθμούς κελσίου η ελάχιστη και στους 30 η μέγιστη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί εντάσεως 2 με 3 μποφόρ με ριπές που μπορεί να φτάσουν τα 4 μποφόρ κατά τόπους. Η υγρασία θα είναι 45-65%.

Την Τετάρτη 4/9 θα έχουμε αίθριο καιρό με αρκετή ηλιοφάνεια και ελάχιστες έως καθόλου συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις τις πρωινές ώρες, εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ίσως 3 μποφόρ κατά τόπους. Το βράδυ οι άνεμοι θα μεταβληθούν σε βόρειους. Η υγρασία θα είναι 45-65%.

Την Πέμπτη 5/9 θα έχουμε έντονη ηλιοφάνεια με ελάχιστες έως καθόλου συννεφιές και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ξανά νοτιοδυτικοί τις πρωινές ώρες εντάσεως 1 με 2 μποφόρ και ριπές 3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες θα μεταβληθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-60%.

Στην μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, ο κ. Αϊβαλιωτάκης μας ενημέρωσε ότι φαίνεται να υπάρχει σταδιακή βελτίωση του καιρού με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας έως και το επόμενο Σαββατοκύριακο η οποία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς κελσίου. Την Πέμπτη και την Παρασκευή 5-6/9 φαίνεται να υπάρχει μικρή ενίσχυση των βόρειων ανέμων που θα φτάσουν τα 3 με 4 μποφόρ και ριπές των 5 μποφόρ κατά τόπους. Από το Σάββατο 7/9 οι άνεμοι φαίνεται να ηρεμούν ξανά. Τέλος, ο κ. Αϊβαλιωτάκης ανέφερε ότι οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος φαίνεται να είναι ζεστοί μήνες. Σε δύο εβδομάδες φαίνεται να έχουμε ξανά το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» στον Ελλαδικό χώρο το οποίο ίσως φέρει ξανά κάποιες βροχές.