Αίθουσα για χρήση ναρκωτικών άνοιξε στο Παρίσι

9:19 π.μ. - Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
09:12 π.μ. - Σάβ, 10/19/2016
Image: Αίθουσα για χρήση ναρκωτικών άνοιξε στο Παρίσι

Εγκαινιάστηκε στο Παρίσι η πρώτη αίθουσα για χρήση ναρκωτικών…

Η πειραματική αυτή αίθουσα θα λειτουργήσει - για έξι χρόνια αρχικά - εντός νοσοκομείου και σε αυτήν οι χρήστες ναρκωτικών θα μπορούν να κάνουν ενέσιμη χρήση σε ελεγχόμενες υγειονομικές συνθήκες. 
 
Η λειτουργία της θα ξεκινήσει την Παρασκευή. Στεγάζεται στο νοσοκομείο Λαριμπουασιέ, στη συνοικία Γκαρ ντι Νορ του Παρισιού που πλήττεται περισσότερο από τη χρήση ναρκωτικών. 
 
Η επίσημη ονομασία της είναι «αίθουσα κατανάλωσης ναρκωτικών με μικρότερο κίνδυνο». Θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 13:30 έως τις 20:30 και θα μπορεί να υποδέχεται περίπου 100 άτομο - μόνο ενήλικες. 
 
 
Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν ενέσιμη χρήση ναρκωτικών που θα φέρνουν οι ίδιοι υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού και με αποστειρωμένο υλικό για να μην κινδυνεύουν από μολύνσεις. 
 
Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Γαλλίας Μαριζόλ Τουρέν η οποία παρευρέθηκε στα εγκαίνια, η κίνηση αυτή «αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική στιγμή στον αγώνα κατά της μάστιγας των εξαρτήσεων».
 
Η Γαλλία είναι η 10η χώρα στον κόσμο που υιοθετεί ένα τέτοιο μέτρο. Το ίδιο έχουν κάνει η Γερμανία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Ελβετία.

tvxs.gr