Αίτημα – Διαμρτυρία για αύξηση της συχνότητας των δειγματοληψιών στον Δήμο Ιεράπετρας προς 7η Υ.Π.Ε. Κρήτης και ΚΟΜΥ Λασιθίου

3:29 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022
03:03 μ.μ. - Δευ, 14/29/2022
Image: Αίτημα – Διαμρτυρία για αύξηση της συχνότητας των δειγματοληψιών στον Δήμο Ιεράπετρας προς 7η Υ.Π.Ε. Κρήτης και ΚΟΜΥ Λασιθίου

Αντί να αυξηθούν οι μέρες πραγματοποίησης των δειγματοληψιών στη πόλη της Ιεράπετρας, έχουν μειωθεί κατά μία μέρα

Σήμερα Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, διαβάσαμε το δελτίο τύπου που έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της 7ης ΥΠΕ και αφορά στο πρόγραμμα λειτουργίας των σταθερών σημείων ανοικτής δειγματοληψίας, στο οποίο θα διενεργούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid – 19 (rapid test) και επιβεβαίωσης θετικών self tests covid – 19 από κλιμάκια της υπηρεσίας σας, σε όλες τις πόλεις του Νομού Λασιθίου.

Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι , αντί να αυξηθούν οι μέρες πραγματοποίησης των δειγματοληψιών στη πόλη της Ιεράπετρας, έχουν μειωθεί κατά μία μέρα, με αποτέλεσμα οι δημότες μας να μην έχουν την δυνατότητα του τακτικού και δωρεάν ελέγχου για την προστασία τους από τον Covid-19.

Λαμβάνοντας υπόψη, τον καθημερινά αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή μας, την νόσηση μεγάλου αριθμού μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων , αλλά και τον μεγάλο αριθμό εργατών γης που ζουν στην περιοχή μας χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν σε συχνά τεστ επί πληρωμή, αιτούμαστε την αύξηση των ημερών δειγματοληψίας στη περιοχή μας σε καθημερινή βάση, όπως γίνεται και στην πόλη του Αγίου Νικολάου που έχει σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό, ή τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την προστασία, πρόληψη και προαγωγή και της υγείας των δημοτών μας.

“Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν...”

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ