Αισιόδοξοι για τον Ιούλιο οι έμποροι του Μακρύ Γιαλού

11:26 π.μ. - Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022
11:06 π.μ. - Παρ, 24/26/2022
Image: Αισιόδοξοι για τον Ιούλιο οι έμποροι του Μακρύ Γιαλού

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εμμ. Καπετανάκης μιλά στον Ηχώ 99,8

Η τουριστική κίνηση στον Μακρύ Γιαλό δεν κυλά όπως αναμενόταν τουλάχιστον με βάσει τις προβλέψεις. Αν και η σεζόν ξεκίνησε δυναμικά στην πορεία παρουσιάστηκε μια πτώση και αυτό προκάλεσε κάποια απογοήτευση στους επαγγελματίες. Ωστόσο η εικόνα αυτή εκτιμάται πως θα αλλάξει από τον Ιούλιο και μετά , σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου κ. Εμμ Καπετανάκη.

Όπως τόνισε ο Μακρύ Γιαλός είναι αγαπημένος πόλος έλξης όχι μόνο για αλλοδαπούς τουρίστες αλλά και για επισκέπτες από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Τώρα ως προς τα ξενοδοχεία που λειτουργούν ως all inclusive και δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν κόσμο. Τα οφέλη από τη λειτουργία τους είναι κυρίως έμμεσα , κάποιοι βρίσκουν εργασία, γίνονται προμήθειες από την τοπική αγορά και κάποιοι βγαίνουν για τη βόλτα, τις αγορές τους ή να απολαύσουν τον καφέ το φαγητό τους στα καταστήματα.

Ο Μακρύ Γιαλός δέχεται και εσωτερικό τουρισμό που δίνουν μια μεγάλη ανάσα στην οικονομία της περιοχής. Αυτή την περίοδο υπάρχουν ελεύθερες κλίνες για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφτούν την περιοχή για τις διακοπές τους ή ακόμα και για Σαββατοκύριακο.

Ένα μεγάλο αγκάθι, πρόσθεσε, είναι η διχοτόμηση της περιοχής με τις όποιες συνέπειες σε θέματα από την καθαριότητα μέχρι την αστυνόμευση. Υπάρχει καλή συνεργασία και με τους δυο Δήμους Ιεράπετρας και Σητείας αντίστοιχα αλλά αντικειμενικές δυσκολίες παραμένουν.